Eén wereldgoal voldoet

We schrijven de 34e minuut, wanneer in de wedstrijd tussen Hoevelaken en FC Driebergen de bal voor de voeten komt van Dennis de Haas. Met een fenomenale trap vanaf een meter op dertig jaagt hij de bal in het Driebergse doel. Deze ‘Tor des Monats’ betekent direct de eindstand, want met hangen en wurgen houdt Hoevelaken de drie punten in eigen huis.

Het moment waarop Dennis de Haas zijn ‘pantoffel’ tegen de bal plaatst is een belangrijke. Qua kansenverhouding staan de gastheren dan namelijk al met 4-1 achter. Het is mede aan doelman Sjoerd Kloppenburg te danken, dat Driebergen de score niet opent. Daarnaast lopen er bij Driebergen voorwaartsen rond, die de dozen nog om de schoenen dragen. Na een schot op de lat laat Driebergen een kans voor open doel liggen door de bal over de vanghekken te schieten.
2014-11-22-sc-hoevelaken-2
De wedstrijd tussen Hoevelaken en Driebergen is van een niet al te hoog karakter. Hoevelaken heeft het optische overwicht, Driebergen de kansen. Desondanks kan Hoevelaken zich een dienst bewijzen door de wedstrijd eerder in het slot te gooien. Vooral in het eerste kwart van de tweede helft zijn daarvoor via een aantal goede voorzetten vanaf de flanken wel mogelijkheden, maar het beslissende zetje kan niet worden gegeven. De ouderwetse voetbalwet over de dan tegen scorende tegenstander gonst door diverse hoofden, maar Hoevelaken weet het hoofd koel te houden en het doel schoon. De grootste kans op een tweede treffer is nog voor Joeri van den Hoeven. Een minuut na zijn invallen soleert hij eenvoudig door de Driebergse defensie en schiet de bal hard onder de lat. De dienstdoende doelman is echter ter plaatse om met een katachtige reactie zijn kwaliteiten te tonen. Het blijft derhalve bij de zuinige 1-0, waarmee Hoevelaken haar plaats in de top drie nog maar weer eens verstevigt.