Tot en met de rust kon Telstar in “De Slag”op gelijke hoogte van Sparta blijven. Daarna nam Sparta het heft langzaam maar zeker in handenDe beelden van Ely Hackmann

Door de Telstarbril zag de wedstrijd er zo uit
In de eigen sporthal De Slag is Telstar er afgelopen zaterdag niet in geslaagd de eerste punten van het zaalseizoen te pakken. Na een gelijke stand bij rust, sloeg Sparta Nijkerk halverwege de tweede helft een gat van vier doelpunten en gaf dit niet meer uit handen. Eindstand 20-22.
Op voorhand waren de verwachtingen hoog gespannen. De belangstelling was groot en het publiek in grote getallen aanwezig. Een gelijk opgaande eerste helft bood hen echter nog weinig spektakel, al was de steun van de supportersscharen hoorbaar aanwezig. Telstar had het initiatief en stond aan de goede kant van de score, maar Sparta scoorde makkelijker. Vlak voor rust trokken zij de stand gelijk (9-9).
De tweede helft stokte de doelpuntenproductie in één vak van de Hoevelakers, waarbij het spel door de ondergrens zakte. Aan de andere kant hielden de vakken van Sparta en Telstar elkaar in evenwicht. Sparta wist een gat te slaan van vier en om en om scorend bleef dit verschil staan tot tien minuten voor tijd. Albert Kuijsten en Jaap van Brummelen werden nog gebracht voor de ondermaats presterende Jan Willem Boer en Niels Heining. Enkele doelpunten van Kuijsten wisten echter alleen de eindstand dragelijker te maken (20-22).
Daarmee heeft de ploeg van Anbeek zichzelf een slechte dienst bewezen. Met drie verliespartijen op rij staat de ploeg onderaan en nemen de zorgen met de week toe. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Spirit. Zij wisten tot nu toe alle wedstrijden wél te winnen. In Voorthuizen wordt de eerste bal gegooid om 19:55 uur.
bijdrage van Jan Willem Boer
Door de Spartabril zag de wedstrijd er zo uit
Als gewezen overgangsklasser werd Telstar (Hoevelaken) gezien als één van de favorieten in de eerste klasse. Sparta Nijkerk heeft tegenwoordig echter lak aan reputaties. De vechtmachine besliste de Nijkerkse burenruzie in haar voordeel: 20-22. En daar was eigenlijk niets op af te dingen.
“Ik had de indruk dat bij Telstar vooraf de gedachten heerste van “die rollen we even op”. De laatste seizoenen is Sparta toch een beetje het kleine broertje geweest van de Hoevelakers. Mijn ploeg gaat al weken het veld in met ‘karakter’ en daar kun je kennelijk ook wedstrijden mee winnen”, sprak een intens tevreden trainer van Woudenberg na afloop in Sporthal “De Slag”.
De Barnevelder haastte zich daarna om te stellen dat de ploeg óók steeds beter gaat korfballen en dat het dus écht niet alleen hard werken is wat Sparta doet. Telstar heeft duidelijk moeite met de favorietenrol die de club is toebedeeld. Na 3 wedstrijden vinden de Hoevelakers zichzelf met 0 punten zichzelf terug aan de staart van de ranglijst. Hoe anders is dat in het Nijkerkse kamp. Van Woudenberg en zijn staf hadden hun tegenstander vooraf goed geanalyseerd en wisten wat hen in het hol van de leeuw te wachten stond. Het lijkt er op dat de tegenstanders van de oranje- witten bijna bang zijn om aan te treden, Telstar was de zoveelste opponent die niet anders kon dan het spel te ontregelen met het geestdodende achter verdedigen. Tot na de pauze leek die start de thuisploeg nog te helpen ook. Na een 9-9 ruststand sloeg Telstar namelijk even een gaatje (11-9) maar dat moest al snel prijs gegeven worden. In wedstrijden als deze kunnen spelers als Ardi de Vente boven zichzelf uitstijgen. De uit een lager team opgepikte de Vente heeft het gebied onder de korf tot het zijne gemaakt, daar heeft een tegenstander dit seizoen niets te zoeken. Een stylist is hij zeker niet maar het feit dat de Nijkerkers de onverstoorbare de Vente in de ploeg hebben is deze korfbaljaargang zeker een prettige bijkomstigheid. Zaterdag wacht de topper tegen de absolute kampioenskandidaat Meeuwen uit Putten (19:10 uur, Watergoor). Van Woudenberg realiseert zich dat Sparta, bij een eventueel positief resultaat tegen de Puttenaren, officieel tot titelkandidaat zal worden gebombardeerd. Met deze ploeg werkt men in Nijkerk liever nog even in de luwte maar na een fantastische eerste helft van de veldcompetitie en een goede klassering in de zaal (Sparta duldt slechts 2 ploegen boen zich) is de ploeg één van de favorieten.