Nog veel werk voor bijna winnende hockeyers

In een druilerig duel heeft het elftal van John Nijhuis de eerste competitiepunt gepakt tegen IJburg door 3-3 gelijk te spelen.

Het veld was erg nat en dus in zeer goede conditie. Snel spel en tactisch opgezette aanvallen leidden tot 2 doelpunten voor Nijkerk in de eerste 5 minuten. Met nog 65 minuten speeltijd en 2 doelpunten per 5 minuten had Nijkerk in theorie de mogelijkheid tot het uitbreiden van de stand naar 28-0. Maar Nijkerk verslapte en keek toe hoe de gemiddeld 15 jaar oudere mannen de bal strak en hard in één klap over het gehele veld speelden naar de aanval toe. Nijkerk was zwak en miste overtuiging op alle linies.
IJburg kon niet tot scoren komen maar was erg efficiënt in de strafcorners. Ze raakte er twee en door een onhandige overtreding door de Nijkerkse verdediging konden ze ook nog een strafbal benutten.
Zo gebeurde het dat het heel last minute 3-3 werd en Nijkerk, tijdens het handenschudden na de wedstrijd, IJburg feliciteerde met het gelijkspel. In de nabespreking was iedereen het er mee eens: dit was de slechtste wedstrijd van het seizoen en er is nog veel werk aan de winkel.