Sparta korfbal laat winst toch schieten

RHEDEN – Sparta nam bijna de volle winst mee uit Rheden (Rheko, 16-16), afgelopen weekend. De minimale voorsprong van 15-16 moest in de slotseconden nog uit handen worden gegeven. “Een overwinning was misschien ook net iets te veel van het goede geweest”.

Trainer/coach Hugo van Woudenberg kon het daarentegen ook weer moeilijk verkroppen dat zijn team een bijna zekere winst alsnog uit handen gaf:” Vooropgesteld ben ik zeker niet ontevreden met deze seizoenopening. Maar in zo’n slotfase als afgelopen zaterdag moeten we net even wat professioneler zijn en die overwinning gewoon over de streep trekken”. Van Woudenberg riep al eerder dat hem en zijn spelers een paar stevige potjes te wachten staan. Clubs als Meeuwen, Telstar en Exakwa zijn geen kleinigheidje. Met de instelling die de Nijkerkers de laatste maanden aan de dag leggen zijn zij echter ook zeker niet kansloos.
Van Woudenberg:” Met die instelling is inderdaad helemaal niets mis. We hebben een enorme drive om te winnen en spelen heel gedisciplineerd. Aanvallend is er echter nog wel het een en ander te verbeteren. We moeten naar minstens 20 treffers per wedstrijd, dan win dit soort wedstrijden ook nog eens redelijk gemakkelijk. Zaterdag hadden 98 schotpogingen nodig voor 16 doelpunten. Da’s te mager.  Twintig procent moet erin. Daar werken we aan en dat gaat ook zeker beter worden. Zoals gezegd: voor de rest ben ik een tevreden mens”.
In het duel van afgelopen zaterdag hielden beide ploegen elkaar vrijwel de gehele wedstrijd keurig in evenwicht. Nooit was het verschil meer dan 2 punten. Met de 16-16 eindstand kon iedereen wel leven. Van Woudenberg:” Ik ben in mijn eerste maanden als trainer van Sparta Nijkerk  aangenaam verrast. Het begon allemaal wat rommelig met een waslijst aan blessures maar ik heb me voorgenomen daar nu eens over op te houden. De vervangers doen het geweldig. Kijk eens naar Ardi de Vente. Geweldige instelling, prachtvent voor de groep. Kan en wil ook nog veel leren en dat doen we dus ook. Tegenstanders spelen nog steeds niet graag tegen Sparta en dat gaan we zo houden, ook komende zaterdag tegen Elburg!”
Die ploeg komt zaterdag naar Sporthal Watergoor (20:15 uur) . Elburg behoort niet direct tot de favorieten in klasse 1C. Een Nijkerkse overwinning zou een echte droomstart zijn voor Sparta  
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen