Kopman De Graaf houdt Rega in de race

Om aansluiting te houden voor de koppositie in de poule, moeste REGA zaterdag dus winnen en bij voorkeur met grote cijfers. Dat pakte anders uit.

De eerste wedstrijd van het seizoen werd er thuis tegenvallend gelijkgespeeld tegen dit team, terwijl zij alle andere wedstrijden redelijk dik verloren. 
De 1e game werd gespeeld door R. Luijer tegen B. Nelissen. In de thuiswedstrijd had R. Luijer eenvoudig gewonnen en ook nu leek er geen vuiltje aan de lucht. B. Nelissen had 2 keer een leuke rally gespeeld of R. Luijer had de eerste game al 11 winners geproduceerd. Na wat tactische omzettingen bij B. Nelissen ging R. Luijer steeds meer fouten maken en tot een ieders verrassing, inclusief van B. Nelissen, won B. Nelissen een game en  doordat R. Luijer maar niet in zijn spel kwam, werd er na nog twee close games de wedstrijd tot ieders ongeloof verloren.
Hierna begon I. de Graaf sterk door zijn tegenstander heel snel met 3-0 naar de kant te sturen. W. van ‘t Veld mocht aantreden tegen de sterkste tegenstander van de middag, J. Peeters. W. van ‘t Veld bleek kansloos tegen het servicegeweld van J. Peeters en werd ook met 3-0 verslagen. Dat betekende een 2-1 achterstand, wat inhield dat die ruime overwinning ook vandaag niet zou gaan lukken. Het dubbel, gespeeld door I. de Graaf en R. Luijer moest even warmdraaien, maar daarna werden er ook wel heel makkelijk 3 games gewonnen.
Na het dubbel won R. Luijer eenvoudig van R. Giesen en won W. van ‘t Veld verrassend makkelijk met goed spel van de verdedigende B. Nelissen. Toen was de strijd der kopmannen aangebroken. I. de Graaf de Graaf tegen J. Peeters. In een geweldige partij met zeer hoogstaand tafeltennis haalden beide kemphanen het beste in elkaar naar boven. I. de Graaf wist deze gelijk opgaande sterke partij in vijven te winnen en zette daarmee REGA op een 5-2 voorsprong.
Even was er weer hoop op een goede uitslag, maar W. van ‘t Veld verloor in een niet al te beste wedstrijd van R. Giesen en R. Luijer verloor met 3-1 van servicekanon J. Peeters.
Aan I. de Graaf de taak om toch de overwinning binnen te slepen tegen B. Nelissen. Na een moeizame eerste game kwam I. de Graaf op stoom en won uiteindelijk vrij eenvoudig van B. Nelissen.
Al met al een licht teleurstellend resultaat waardoor nog steeds een gat van 4 punten ons scheidt van de koppositie in deze mooie en spannende poule. Zaterdag 1 november thuis de kraker tegen nummer 1 Herwaarden. Aanvang is wederom 16:30 in gebouw Samenspel aan de Watergoorweg.
De stand
TTCV Van Herwaarden 6 – 38
De Sprint 6 – 36
REGA 1 6 – 34
Salamanders 2 6 – 33
Taveri 1 6 – 22
TTC Tegelen 1 6 – 17
bijdrage van Robin Luijer
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen