Deroue laks op training in Argentinië

RIO HONDO – De opdracht voor Scott Deroue op de eerste dag van de Argentijnse GP was de onbekende baan te verkennen en uit te vinden welke afstelling nodig is om snel te zijn. Hij deed kalm aan, tot ongenoegen van zijn teammanager.

Scott Deroue liet het een beetje liggen in de eerste training en reed op zijn gemak zijn rondjes. Hij kwam daardoor alleen te rijden en dat is niet de manier om te leren waar de grenzen van de baan liggen en wat nodig is wat betreft de afstelling. Deroue sloot FP1 af als 28ste.
Dat resultaat was teleurstellend genoeg om wakker te worden, maar in FP2 moest Deroue eerst zien goed te maken wat hij eerder had verspild. Hij verbeterde zijn tijd en kwam met 1.52,998 uit op de 23ste plaats.
Teammanager Jarno Janssen was niet tevreden over de eerste dag van Deroue. “Scott had veel beter gekund. Scott heeft te veel tijd verprutst in de eerste training en liep daardoor in de tweede achter de feiten aan. In de vrije training gaat het er niet om dat je één snel rondje achter iemand aan rijdt. Je moet de beperkte tijd die je hebt benutten om een goede setting te vinden, waarmee je snel bent.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen