Contract Donny van de Beek met Ajax verlengd

Foto: Kees van den Heuvel

Van de Beek, afkomstig van Veensche Boys uit Nijkerkerveen, verblijft momenteel met Ajax 1 in Qatar.

,,Het is heel mooi dat de club zoveel vertrouwen in me uitspreekt”, zegt hij. ,,Mijn doelen voor de toekomst? Zo snel mogelijk in het eerste staan, basisspeler worden. Ik heb er van gedroomd om speler van Ajax 1 te worden. Niet één keer, wel vaker. Letterlijk, dat ik scoor in de ArenA. Hopelijk kan ik zo snel mogelijk minuten maken in het eerste, maar ik moet eerst nog mijn debuut maken in Jong Ajax. Ik probeer gewoon zo goed mogelijk te presteren, nu ook weer hier in Qatar.”

De nieuwe handtekening van Van de Beek stemt ook De Boer tevreden. ,,Een fantastisch signaal”, zegt de hoofdcoach. ,,Van zulke spelers wil je als Ajax zo lang mogelijk genieten. Ik denk dat hij kan uitgroeien tot een echte Ajax-voetballer. Hij is er nog niet natuurlijk. Donny moet nog de handelingssnelheid van een prof krijgen, maar hij past zich heel snel aan ons niveau aan.”

Van de Beek wordt vaak vergeleken met Davy Klaassen. De Boer kan zich daar wel in vinden. ,,Ze zijn allebei uit het goede hout gesneden. Ze zijn nooit tevreden, hebben scorend vermogen en draaien hun hand ook niet om voor verdedigend werk.”

De formele ondertekening vindt later plaats in Amsterdam.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen