Geen paniek bij Sparta korfbal

RHEDEN – Bij Sparta maakte men zich weinig illusies over de eerste 3 wedstrijden van de tweede helft van de veldcompetitie. De Nijkerkers troffen precies de 3 koplopers op een rij dus daar leek niet al te veel eer te behalen. Helaas werd die vrees bewaarheid. 

Op bezoek bij de nummer 3 op de ranglijst moest de ploeg van trainer de Bruijne haar derde nederlaag op rij (22-18)incasseren. “Natuurlijk ga ik er op voorhand nooit vanuit dat we wedstrijden gaan verliezen maar dat deze wedstrijd lastig zou worden had ik wel verwacht. RHEKO speelde zeker na de pauze heel effectief korfbal en dat kon ik van mijn team helaas niet zeggen”. De Ermelose oefenmeester heeft zijn zinnen gezet op de komende wedstrijden. Zaterdag aanstaande komt Elburg naar Luxool, dát zijn de wedstrijden waar Sparta geen fouten mag maken. Die ploeg staat namelijk met slechts één puntje maar net achter de Nijkerkse equipe, puntverlies zou Sparta in zwaar weer kunnen brengen.
Zeker niet onmogelijk, tijdens de wedstrijd in Rheden liet Sparta bij vlagen prima korfbal zien. De Nijkerkers produceerden 18 treffers, tegen een ploeg als Rheko niet bepaald een slechte score. Opvallend kwam het grootste gedeelte van die productie voor rekening van Daan van Slooten, net als vorig seizoen kennelijk net op tijd van stal gehaald. Ondanks al die doelpunten konden de oranje- witten alleen maar in de slipstream van de Rhedenaren blijven. Slechts één keer pikte de ploeg écht aan (7-7), even vóór de pauze. Voor de rest zag men haar tegenstander steeds weer weglopen. Direct na de RUST zelfs naar 17-10 en 18-11 en dat was dan ook het moment dat Sparta zich gewonnen moest geven. Voor het oog werd de schade uiteindelijk nog wat beperkt maar ook de 22-18 eindstand leverde geen punten op.
Komend paasweekend moet Elburg het eerste slachtoffer worden van de eindsprint die de Bruijne met zijn ploeg in gedachten zal hebben. Een overwinning op die ploeg geeft direct al veel meer lucht en dat is welkom voor het team dat aan het slot van de zaalcompetitie al alle zeilen bij moest zetten om niet te degraderen. Voorzitter Erwin Krijkamp: “Zover hoeft het volgens mij ook niet te komen. We kwamen in de zaal nog even in de gevarenzone maar ik ben van mening dat we daar nu weg kunnen blijven. Gewoon eersteklasser blijven, dan liggen we gewoon op schema. In vrijwel alles. Afgelopen week werd in de pers gesuggereerd dat onze club ernstige financiële problemen kende maar die wil ik toch wel even weerleggen. Sparta Korfbal kent geen andere problemen dan bijna elke amateur- sportclub. Er is vanuit de vereniging gedaan een oproep gedaan naar de leden om meer sponsors te werven om het financieel allemaal dragelijker te maken. Niet meer en niet minder. Het gaat dus best lekker met ons”. 
bijdrage van Nico Fiegen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen