Telstar pakt belangrijke punten

In de strijd om handhaving heeft Telstar goede zaken gedaan door Spirit te verslaan met 20-15. De uitgespeelde buren uit Voorthuizen hadden geen antwoord op de lange aanvallen en het reboundoverwicht van de thuisploeg.

Voor wie de belangen van deze wedstrijd nog niet duidelijk waren, heeft óf niet gekeken op de ranglijst óf al een tijd sporthal De Slag niet bezocht. Zonde, want afgelopen zaterdag werd een aantrekkelijke wedstrijd gespeeld waarbij twee korfballende ploegen het tegen elkaar opnamen.

De eerste paar minuten van de derby waren voor de uitploeg. Zij kwamen vlot op 0-2, maar dit was tevens de laatste voorsprong voor hen. Na dertien minuten hadden de Hoevelakers de leiding overgenomen met 4-2, een gat dat bijna de gehele eerste helft bleef staan. Telstar speelde lange aanvallen, waar Spirit zich veelal beperkte tot passfouten en aanvallen met één schot. De van een blessure herstelde Anke Hopman bewees haar meerwaarde met enkele mooie treffers en ook Esther Vermeij benutte promoveerde haar kansen tot doelpunten. Met nog enkele minuten op de klok werd het eerste serieuze gat geslagen (10-6), maar verdedigende onzorgvuldigheid zorgde ervoor dat de kleedkamers werden opgezocht met een verschil van drie.

Direct na rust was het aanvoerder Van Dijk die dat gat van vier weer herstelde. Om en om scorend stond na tien minuten een stand van 13-10 op het scorebord. De grieperige Jan Willem Boer was op dat moment leeg gespeeld en werd vervangen door Maarten de Jong. Dit zorgde voor meer onderscheppingen en langere aanvallen. Een droge knal van Arjan Westeneng en tweemaal Wilbert van Dijk strafte de doelpuntloze periode van de Voorthuizenaren af, waarna de wedstrijd min of meer gespeeld was (16-10). Arjan van Leijenhorst verloor de gehele wedstrijd geen reboundduel en ook in het andere vak was dit gedeelte goed verzorgd. Dit resulteerde in lange aanvallen en dat gaf de uitploeg geen moment het idee dat er meer te halen viel. Om en om scorend werd de eindstand op 20-15 bepaald.

De oplettende lezer heeft gemerkt dat bijna iedereen is genoemd. Elke speler haalde een voldoende, maar meer dan dat was het een ware teamprestatie, die tot stand kwam met de hulp van het publiek. Door de overwinning komt het gat met Rheko (7e) op drie punten en met Elburg – die de laatste plaats inneemt – op vier punten. Deze ploegen treft Telstar in de laatste twee wedstrijden van de competitie.

Komende week wacht eerst Revival. Deze ploeg heeft zich afgelopen zaterdag veilig gespeeld, maar zal in de streekderby geen cadeautjes willen doen. In de thuiswedstrijd ging een mat Telstar er destijds vanaf met een 15-17 verlies. Mocht Telstar winnen – en Rheko en Elburg verliezen – dan speelt de hoofdmacht zich veilig. Uw support is wederom van harte welkom! In de Veluwehal (Barneveld) wordt begonnen om 15:05 uur.