Veensche Boys verslaat koploper KHC met machtsvertoon

De spanning is helemaal terug in de top van de tweede klasse G. Met prachtig voetbal heeft Veensche Boys in Kampen tegen koploper KHC gewonnen, waardoor asv Dronten de scepter heeft kunnen overnemen van de Kampenaren.

. Veensche Boys versloeg belager KHC met 1-3 waardoor de ploeg uit Nijkerkerveen weer dichterbij de top kroop. ASV Dronten heeft met nog drie wedstrijden te spelen twee punten voorsprong op de concurrentie.
De inzet van Veensche Boys was goed en het getoonde spelbeeld attractief. Veensche Boys tentoonspreidde in tijden niet zo’n puike pot voetbal op de mat. In het begin ging het nog stroef. Veensche Boys opereerde met twee spitsen voorin en de druk die vanuit het middenveld had moeten komen, kwam mondjesmaat op gang. Na een kwartier opportunistische druk naar voren door KHC herpakte de ploeg uit Nijkerkerveen zich en kwam er in voetballend opzicht steeds beter uit. Na ruim een kwartier spelen leverde dat het eerste doelpunt op voor de Boys. Uit een hoekschop waren het Willem Olde Meule en Edwin van der Molen die een kopbal op de deklat uiteen zagen spatten. Pas in derde instantie kopte aanvoerder Olde Meule vanuit de mêlee van spelers alsnog raak. De ploeg uit Kampen had helemaal geknakt kunnen worden toen een paar minuten later Dwight Eind in zijn eentje voor de keeper kwam, maar zijn inzet ging net langszij: de keeper wist de bal met het puntje van zijn schoen van richting te laten veranderen. Even voor rust werd het alsnog 1-1. Een langeafstandschot spatte uiteen op de deklat en in de rebound scoorde Arjan Bults.
Na rust was het voornamelijk Veensche Boys dat de klok sloeg. De voorhoede kon beter insteken door de verdediging en het was vooral Bart van Tiggelen die voor gevaar zorgde. De van het tweede team overgekomen Holkervener volleyde de bal in de 65ste minuut langs de keeper: 2-1. Even later verschalkte Bart van Tiggelen de keeper nogmaals, maar de kopbal ging net langszij. In de slotminuten was het alles of niets voor KHC. In een poging om toch nog een punt te halen, ging zelfs de keeper mee naar voren, maar het bombardement aan schoten op de goal van Joeri Epskamp werd ternauwernood gekeerd. De scheidsrechter liet liefst dertien minuten doorspelen in blessuretijd en voor beide goals werd het spannend. Uiteindelijk brak Veensche Boys het verzet en het was invaller Wesley van der Burgt die de bevrijdende 1-3 maakte, waardoor KHC haar koppositie kwijt is.