Nieuwe scheidsrechters voor de basketballers

Foto: Sparta basketball

Tussen de basketbalwedstrijden door werd dit weekeinde aan 12 cursisten van de F-scheidsrechtersopleiding het behaalde diploma uitgereikt door voorzitter Danny van Dijk.

Basketballvereniging Sparta Nijkerk leidt elk jaar, al of niet samen met andere basketbalverenigingen uit de regio, nieuwe cursisten op tot beginnend scheidsrechter. De arbitrage voor de wedstrijden op regionaal niveau moeten namelijk door de verenigingen zelf georganiseerd worden.

2015-02-15 basketball sparta 1

De arbitrage voor wedstrijden op rayon en landelijk niveau wordt door de Nederlandse Basketball Bond verzorgt. Voor deze wedstrijden dient echter elke basketbalvereniging gekwalificeerde scheidsrechters aan te leveren die elders in het land de wedstrijden moeten fluiten. Het niet kunnen leveren van deze scheidsrechters kan leiden tot het niet mogen inschrijven van teams op dit hoge niveau. Daarom acht Basketballvereniging Sparta Nijkerk het belangrijk om een zo groot mogelijk kader op te bouwen binnen de eigen vereniging om hieraan te kunnen voldoen. Daarnaast is het belangrijk dat naast het spelen van eigen wedstrijden, de spelers zich ook moeten kunnen verplaatsten in de beslissingen die scheidsrechters nemen tijdens de wedstrijden. Wederzijds begrip om het spelplezier hoog te houden.

Voor meer informatie kijkt u op facebook of op de site van de vereniging.

bijdrage van Ronald Heg

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen