Laura van Ramshorst eindigt als tweede in eindklassement

Laura van Ramshorst rijdt met nummer 59
Laura van Ramshorst rijdt met nummer 59
Foto: Henri van Ramshorst

ROTTERDAM – Laura van Ramshorst schoof in de laatste van zes wedstrijden nog een plaatsje op in het klassement.

Van Ramshorst begon zondagavond aan de start van de laatste wedstrijd in het zesbanentoernooi gewest Noord-Holland/Utrecht op de derde plek met vijf punten achterstand op de leider in het klassement. Dus er was maar één manier dat was de aanval te kiezen en het peloton op een ronde te krijgen om zodoende de extra vijf punten te pakken.

Na een rustig begin en wat uitvalletjes ging ze dan ook na de tussensprint ervandoor en kreeg bijna 200 meter voorsprong. Tien ronden lang bleef ze er vol voor gaan, maar uiteindelijk werd ze terug gereden en wist ze dat het niet gelukt was. Maar wie niet waagt wie niet wint. In de eindsprint werd ze alsnog derde en daarmee tweede in het eindklassement.

Laura van Ramshorst kan terug kijken op een goed seizoen waarin ze eindelijk kon laten zien dat ze een goede stap gemaakt. Volgend weekend rijdt ze de laatste wedstrijd in de regiotop. Hier staat ze ook derde en zal deze plek moeten verdedigen om op het podium te blijven. Volgend seizoen hoopt zij de overstap te kunnen maken naar de topdivisie bij de dames, waarin ze dit jaar ook al wat wedstrijden mee heeft mogen doen. Daar liet ze zien voldoende in huis te heben om mee te kunnen doen in de regiotop.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen