VIDEO Veensche Boys als een tornado langs UVV

Veensche Boys heeft korte metten gemaakt met het Utrechtse UVV. In Nijkerkerveen behaalde de koploper in de Tweede Klasse B zaterdag 21 februari een 5-2 overwinning.

De tegendoelpunten vielen in de slotminuten toen de ploeg van trainer Jan Jaap Kooistra gas minderde en drie invallers had ingebracht, maar in de rest van de wedstrijd werd UVV alle hoeken van het veld getoond.
Het enige dat Veensche Boys kon worden verweten is dat de ploeg niet meer kansen verzilverde, want dan had het de tweede periode kunnen veiligstellen. Doordat CSW met liefst 8-1 heeft gewonnen van VOP, moeten de Veenders afwachten tot half maart de wedstrijd CSW-Woudenberg is gespeeld. Al bij rust was het 4-0 en leek UVV rijp voor de sloop. De intenties waren doelgericht en UVV gold als de kop van Jut. Het lukte de Utrechters lange tijd zelfs niet eens op de helft van Veensche Boys te spelen. Het regende dan ook kansen voor Veensche Boys. De eerste twee goals werden gemaakt door de nieuwbakken vader Guus Verhoef. Verhoef kreeg de bal in beide gevallen prachtig op maat aangeleverd door respectievelijk Robin van den Brom, Ferdi van de Pol en Bas van de Grootevheen. Daar tussendoor kon Robin van den Brom de Blauwe Helden nog rianter op voorsprong te zetten, maar hij verzuimde een penalty erin te schieten. Het slappe balletje zorgde ervoor dat Van den Brom als straf moet optreden als oppas van de net geboren dochter van Guus Verhoef. UVV maakte vervolgens ook nog een goal, maar die werd wegens buitenspel afgekeurd. Na een half uur schoot Ferdi van de Pol de bal op maat langs de keeper van UVV na een mooie hakbal van Robin van den Brom en een minuut voor rust kopte aanvoerder Willem Olde Meule een mooie voorzet snoeihard in de touwen.

Na rust ging het spektakel door. De gestage regenval kon niet verhinderen dat de doelpuntenmachine aan hield. Na twee minuten passte Bas van de Grootevheen naar Robin van den Brom en die legde zijn veertiende goal in het net. Vanaf dat moment ging Veensche Boys een tandje lager spelen. Kansen waren er nog wel, maar echt gevaarlijk werd het niet meer voor UVV. De Utrechtse ploeg rook zijn kansen en door onachtzaamheid in de defensie van Veensche Boys lukte het om in de slotfase nog twee goals te maken.