Hoevelaken gelijk tegen IJFC

De nummers twee (IJFC) en drie (Hoevelaken) op de ranglijst hebben elkaar zaterdag op een winderig Kleinhoven keurig in evenwicht gehouden.

Na afloop konden beide teams leven met een punt. Concurrent Scherpenzeel won zijn thuiswedstrijd tegen DSVU wel en is Hoevelaken inmiddels op de ranglijst gepasseerd. Zowel Scherpenzeel als IJFC hebben één verliespunt minder dan onze hoofdmacht. De strijd om de tweede plek, die uitzicht biedt op de nacompetitie voor promotie, blijft achter koploper Valleivogels een interessante strijd en volgende week zaterdag zal Hoevelaken tijdens de uitwedstrijd in en tegen Scherpenzeel moeten laten zien dat het de aansluiting met de concurrenten uit Scherpenzeel en IJsselstein niet wil verliezen.

IJFC opende in de 20e minuut de score. Een vrije trap vanaf de rechter flank kwam terecht in het strafschopgebied van Hoevelaken en Auke Bakker, de ervaren aanvoerder van IJFC, zette zijn voet er tegen. Doelman Sjoerd Kloppenburg was geslagen. Een kwartier later maakte Milan van den Hoeven met een fraaie kopbal de gelijkmaker. Even later had hij de kans om de thuisploeg met een voorsprong te laten rusten. Echter, in plaats van een doelpunt ontving hij de enige gele kaart van de wedstrijd van de overigens zeer rustig leidende scheidsrechter. Rust en 1-1 op het scorebord.

2015-02-28 sc hoevelaken 1

De tweede doorgang was weliswaar meer enerverend, maar zorgde niet voor meer doelpunten. Trainer Jan van den Heuvel wisselde, zoals gebruikelijk, aanvallend en hij ging daarmee voor de winst. M.n. het inbrengen van Patrick Kloppenburg, de snelle linksbuiten van de reserves van s.c. Hoevelaken, zorgde tijdens de laatste tien minuten van de wedstrijd voor een paar fraaie voorzetten. Eerder op de dag had Patrick het 2e van Lelystad gedurende 90 minuten zijn hielen laten zien en met twee doelpunten gezorgd voor een fraaie 4-2 overwinning voor het 2e van Hoevelaken. Helaas werden de acties van dit “loopwonder” van Kleinhoven niet beloond met een winnende treffer voor onze roodwitten. Het bleef uiteindelijk 1-1. Hoevelaken blijft daarmee in 2015 ongeslagen en vervolgt zijn weg volgende week in en tegen Scherpenzeel.