Hard werkend Sparta nu subtopper

TILBURG – Het zelfvertrouwen van de korfballers van Sparta Nijkerk groeit met de week. Met een team wat nog lang niet op oorlogssterkte was sleepte de ploeg ook afgelopen zaterdag weer een overwinning uit het vuur. Met een keurige tweede plaats als beloning.

In de wetenschap dat de ziekenboeg langzaam leeg stroomt, is er voor de Nijkerkers wellicht zelfs meer te halen dan dat bij aanvang van de competitie werd begroot. Ook in het duel met K.V. Tilburg (13-15 winst) was het nog steeds niet groots wat Sparta liet zien.
Een gezonde dosis vechtlust en een sterke wil om te winnen kunnen soms ook voldoende zijn om de punten in de wacht te slepen. Het is niet zo vreemd dat juist dat karaktertrekje de ploeg momenteel zoveel succes brengt. Trainer Hugo van Woudenberg wist tijdens z’n actieve korfbal carrière vaak tot het gaatje te gaan en hij lijkt dat z’n team feilloos te kunnen bij brengen: “Kennelijk. Mijn mensen zijn niet gek en die weten dat ze in deze samenstelling van hard werken moeten hebben. Eline van de Grootevheen en Anne Bertien de Vente neutraliseerden bovendien op professionele wijze hun scorende dames. Korfbal technisch zie ik nog wel eens wat zaken mis gaan maar als je dat compenseert met deze vechtlust, tja, dan sta je ineens wáár je staat!” glimlachte van Woudenberg. Drie van de vier duels die Sparta tot op heden speelde in deze korfbaljaargang werden in winst omgezet, alleen tegen HKC liep men tegen een zeperd aan (21-7)
Afgelopen zaterdag stond ook Jorik van de Grootevheen weer op het wedstrijdformulier. Het was nog wat magertjes wat hij liet zien, maar zijn ervaring is meer dan welkom in het Nijkerkse kamp. Gedurende het grootste gedeelte van de wedstrijd keek Sparta tegen een achterstand aan. Een krachtige eindsprint was echter voldoende voor de overwinning. Van de Hoogen, van Slooten, Falkenberg en de Anne Bertien de Vente tekenden voor de Nijkerkse productie. “We zijn de minst scorende ploeg in deze klasse. Er zijn er echter ook maar 2 die er minder tegen krijgen. Dat oogt zuinigjes. Dat kon ook even niet anders, ik ben wel even wat productie kwijt”. Dan doen ze het bij Sparta nog maar even op deze wijze. Per slot van rekening heiligt het doel alle middelen.
Komende zaterdag moet de ploeg naar het Zuid- Hollandse Kinderdijk (Sportpark Molenzicht, 15:30 uur). Met 2 puntjes uit 4 duels tot nu toe nog geen hoogvlieger in klasse 1F. En de vliegende start maakt de ploeg van Van Woudenberg hopelijk alleen maar hongeriger. 
bijdrage van Nico Fiegen
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen