Officiële certificering voor Halve van Nijkerk

Foto: Arjen Gerritsma

Op zaterdag 25 april vindt de 1e editie van de Halve van Nijkerk plaats. De Atletiekunie zal de halve marathon, 10km en 5km officieel opmeten en daarmee krijgt de Halve van Nijkerk voor deze afstanden een officiële certificering.

Dit betekent dat de parcoursen voldoen aan de eisen van de Atletiekunie en de hardlopers ervan uit mogen gaan dat de parcoursen niet te kort zijn.

De Stichting Halve van Nijkerk wil graag een topevenement neerzetten en daarbij hoort onder meer een officiële parcourscertificering. Daarnaast wil men naast vele breedtesporters ook graag regionale toppers aantrekken. Inmiddels hebben Sandra Wassink-Hitzert, Nicole Philippens, Yasmin Hellebrink, Saffira Kiewiet en Anouk Lindenholz al toegezegd aan de start van de 10km te zullen verschijnen.

Voordelig inschrijven tot 1 april
Tot woensdag 1 april kan men zich nog inschrijven voor gereduceerd tarief. Vanaf 1 april gaan de prijzen voor de verschillende afstanden omhoog. Bovendien is men er van verzekerd dat men de naam groot op je startnummer krijgt afgedrukt als men zich voor 1 april inschrijft! Inschrijven kan via www.halvevannijkerk.nl.

Business Run
Nieuw is de business run, een competitie tussen bedrijven. Een team bestaat uit 3 tot 5 deelnemers die of de 10 kilometer of de halve marathon lopen. Alle tijden worden omgerekend via een officiële omrekentabel en de beste 3 tijden worden bij elkaar opgeteld. Dat levert het uiteindelijke klassement op. Welke organisatie mag zich een jaar lang het best lopende bedrijf van Nijkerk noemen? Inschrijven voor de Business Run kan nog tot 13 april!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen