Eerste VOEK MTB opstapdag goed verlopen

Foto: Arjen Gerritsma

35 mountainbikers vertrokken afgelopen zaterdagmiddag voor de eerste VOEK MTB opstapdag.

Klokslag 14.00 uur vertrokken de fietsers vanaf het parkeerterrein bij de Roode Schuur. Na overleg werd de groep verdeeld in 3 kleinere groepen zodat iedereen op het eigen niveau kon meerijden. Per groep waren ervaren Voek mountainbikers aanwezig om de beginnende mountainbiker wegwijs te maken met deze leuke sport.

De organisatie had een schitterende route voorbereid in het buitengebied van Nijkerk en Voorthuizen. In totaal werd er bijna 36 km gereden. Groep 1 kwam uit op een prachtig gemiddelde van 21 km/uur. Groep twee en groep drie kwamen uit op 20 en 17 km gemiddeld per uur. Ondanks de regen en een lekke band waren de deelnemers erg enthousiast over deze eerste MTB opstapdag.

2015-04-12 voek mountainbike 1

Zaterdag 18, 25 april en 2 mei staan er weer VOEK MTB opstapdagen gepland. Om 1400 uur vindt het vertrek plaats vanaf het parkeerterrein van de Roode Schuur. Op het programma van 18 mei staat een 35 km en een 50 km route. Het is belangrijk om te zorgen voor een goede moraal, een goede mountainbike met betrouwbare remmen en stevige banden met een noppenprofiel en een fietshelm want die is verplicht.
Iedereen kan kosteloos meerijden, opgeven kan door een mail te sturen naar [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen