Nijkerkse dames succesvol tijdens skeelermarathon

AMERSFOORT – Twee keer eindigden ze als eerste, één keer als derde

Afgelopen zaterdag werd op sportpark Zielhorst de eerste Mijnten Inline Cup marathon gereden. Om 16:00 stonden de dames aan de start voor hun race. De wedstrijd was een combinatie van verschillende (leeftijds-)categorieën. De jeugdige dames moesten gelijktijdig rijden met de dames. Dit maakte dat Luca Montfroy, Nika van Dasselaar en Marianne Liefting aan de start moesten verschijnen.

Er stond een mooi damespeloton aan de start. Op het zware parcours met de Col van de Knol, een flinke klinkerstrook en wind tegen werd het een mooie wedstrijd. De groep lag al snel uit elkaar, maar iedereen kon lekker zijn eigen race rijden. Zowel Nika als Luca vonden de klinkerstrook de meest zware van deze koers. Desondanks wist Nika als eerste te finishen in haar categorie en ook Luca kwam als eerste over de streep. Marianne Liefting reed samen met 2 andere dames naar de finish, maar werd in de beklimming voorbij gesprint door Suzanne Mulder en Dominique Lommers. Dit leverde een derde plaats op.

Bij de Masters stond Henri van Ramshorst aan de start. Hij kon lange tijd mee met de snelste mannen, maar moest uiteindelijk zijn eigen race rijden. Uiteindelijk werd hij 7e in de 40+ categorie. Bert Bouw finishte als 2e in de 60+ wedstrijd. Op 4 juli zal het Mijnten Inline Circus in Nijkerk neerstrijken.