Telstar wint en klimt op de ranglijst

Afgelopen zaterdag bevatte alle ingrediënten voor een heerlijke korfbalmiddag. Het zonovergoten weer, een goed gevuld terras en het Telstar clubgevoel van weleer buiten de lijnen creëerden een ambiance waarin Telstar 1 een grote stap naar handhaving zette: een overwinning op concurrent IJsselvogels (18-15).

In de voorbespreking werd gefocust op het inhoudelijke spel. Als dat goed verzorgd zou worden, kon winst niet uitblijven. De tegenstander miste immers spelbepalende spelers en was dusdanig verzwakt dat Telstar de punten thuis moest houden. En ook de positie op de ranglijst vroeg daarom: met een zevende plaats word je veroordeeld tot een promotie/degradatiewedstrijd. IJsselvogels had slechts één punt meer weten te halen en is daarmee een rechtstreekse concurrent om de felbegeerde zesde plek.
Het begin van de wedstrijd toonde aan dat IJsselvogels het belang van het duel beter besefte dan Telstar. De Hoevelakense korfballers startten slordig en keken al snel tegen een achterstand aan (0-3). Uitblinker Niels Heining wist via een fraaie goal (een mandloos afstandsschot) zijn ploeg wakker te schudden en er ontstond een gelijkopgaande wedstrijd. Even voor rust pakte Telstar een voorsprong en zette daarmee de tegenstander op een mentale achterstand (9-6).
Of zorgde die voorsprong juist voor gemakzucht bij de ploeg van coach Steven Brink? Want het spelbeeld in de eerste minuten na rust was exact een kopie van het begin van de wedstrijd. IJsselvogels zette druk en het stond in een poep en een zucht weer gelijk. Telstar kon opnieuw beginnen. Dit deed de ploeg echter uitstekend. Aan de hand genomen door aanvoerder Maarten de Jong, die heerste in de rebound, speelde Telstar lange aanvallen en pakte het opnieuw een voorsprong om deze niet meer uit handen te geven. Men mag zichzelf verwijten dat het de wedstrijd niet eerder besliste gezien de grote hoeveelheid kansen die werden gecreëerd.
Het publiek echter kreeg de wedstrijd waar het op hoopte, getuige het commentaar van een trouwe bezoeker. “Het was een spannend duel waarbij Telstar aan het langste eind trok.” Door de winst passeert Telstar tegenstander IJsselvogels en staat het voorlopig veilig. In de resterende wedstrijden zullen er echter nog meer punten behaald moeten worden, wil de ploeg zichzelf niet in moeilijkheden brengen. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 12 april in Den Haag tegen het ‘grote’ Die Haghe.