Tigo Renes derde in internationaal toernooi

Foto: rechtenvrij

LOMMEL (BELGIË) – Via de herkansing legde Tigo Renes knap beslag op de derde plaats.

Op het internationale judotoernooi in Lommel België deden een 4-tal judoka’s van Club Rebel mee: Tigo Renes, Hajo Schuurman, Ares Makartsjan en Nigel Lantveld. Helaas overleefden Schuurman,, Makartsjan en Lantveld de 1e ronde niet.

Tigo Renes tegen kwam zeer sterk uit de startblokken. Hij wist zijn eerste partijen met een vol punt te winnen. Zo kwam hij in de halve finale tegen de regerend Belgisch kampioen. Bijna gooide hij zijn tegenstander met een schouderworp, maar die wist net weg te draaien. Renes hield zijn tegenstander goed in bedwang met zijn pakking, maar toen hij even verslapte, werd hij geworpen met een schouderworp en verloor zijn partij.

Hierdoor kwam hij in de herkansingsfinale, die hij weer overtuigend wist te winnen en zo een knappe 3e plaats veilig stelde in een – sterk bezet internationaal gezien – ontzettend groot toernooi, waar ook Kim Polling nummer 2 van de wereld stond te judoën. De begeleiders van Tigo Renes: “Om daar een prijs te winnen hoor je bij de top van West-Europa.”

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen