Zucht van opluchting bij Sparta Korfbal

Foto: nijkerk.nieuws.nl

De zucht van opluchting die de korfballers van Sparta Nijkerk slaakten, na afloop van het duel met Tilburg, was tot ver in de omtrek te horen. De 13-10 overwinning kwam goed van pas.

Door de winst staan de Nijkerkers ineens weer één punt onder de koploper (HCK uit Hardinkxveld- Giessendam) maar ook maar twee punten boven Fiks, dat op de voorlaatste positie staat. Trainer van Woudenberg wil nog minstens 4 punten uit de resterende 3 duels. “Dan zijn we in ieder geval veilig”.

Mentaal lijkt het niet helemaal in orde bij de Spartanen. De ploeg, die in de zaal veel meer een vechtmachine was dan in de eerste 3 wedstrijden van het vervolg van de veldcompetitie, knokt momenteel meer tegen zichzelf dan tegen haar opponenten. Bovendien staat het vizier totaal niet op scherp bij strafworpen (Sparta miste er zaterdag wéér 3!) en vrije worpen. Lichtpuntje, zeg maar lichtbundel, in die duisternis was in de wedstrijd tegen Tilburg, Joyce van de Hoogen. Meer dan de helft van de productie nam zij voor haar rekening. De rest van het team liep graag mee aan de hand van van de Hoogen en liet zich vooral door haar toedoen het bier goed smaken na afloop.

Stefan Falkenberg zei na afloop:”We moeten deze mindere periode ook weer niet groter maken dan dat ‘ie is. OK, we verliezen er inderdaad 3 op rij maar staan nog steeds dicht achter de koploper. Soms zou je de knop in de bovenkamer even om willen zetten maar iedere sporter weet dat dát niet zo eenvoudig is als dat het klinkt. Gelukkig stak Joyce vandaag in de vorm van haar leven en dat hielp ons aan een overwinning die ik overigens zeker wél verdiend vind”. Over 2 weken komt het nagenoeg gedegradeerde Kinderdijk naar Nijkerk. Die kan het team van van Woudenberg normaal gesproken eenvoudig winnen. Dan kan er niet zo heel veel meer mis gaan. Sterker nog…zoals gezegd is ook de titel in de eerste klasse F nog niet vergeven.

Overigens, de familie de Vente had ook nog goed en slecht nieuws voor de club afgelopen zaterdag. Anne- Bertien Slingerland- de Vente maakte bekend dat zij volgend jaar de overstap maakt naar hoofdklasser SKF (Veenendaal). Op hetzelfde moment besloot haar broer Ardi de Vente en nog minimaal een jaar aan vast te plakken bij Sparta. Zijn drukke werkzaamheden zetten hem even aan het denken maar tot grote opluchting van de club is “karakterkorfballer” de Vente volgend jaar gewoon in het shirt van Sparta 1 te bewonderen. “Althans”, zo lachte trainer van Woudenberg plagend, “als ‘ie nu z’n best eens een keer gaat doen”.

bijdrage van Nico Fiegen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen