Deroue niet tevreden

Foto: Ian McConnachie

OULTON PARK – Deroue kan het tempo niet volgen en eindigt op de vierde plek.

“Een lastig weekend. Het begon al met de trainingen in de regen waar ik weinig gevoel kreeg op dit voor mij nieuwe circuit met, net als in Brands Hatch, een aantal blinde en hob-belige bochten . Voeg erbij dat de concurrentie het circuit kent, er vaak traint en dan begin je al met een achterstand “ aldus Scott Deroue. In de trainingen werd weliswaar beslag gelegd op P3 maar het verschil van 2 seconden ten opzichte van polesetter Taylor gaf al aan dat het een moeilijke race zou worden.

De start van de op maandag verreden wedstrijd was goed. Deroue en Rendell gingen zij aan zij achter Taylor de eerste bocht in waarbij beide coureurs elkaar toucheerden. Taylor maakte zijn pole meer dan waar door ronde na ronde uit te lopen terwijl Deroue het tempo van tweede man Rendell niet kon volgen, rondenlang op P3 doorkwam tot halverwege de race de Zweedse coureur Persson aansluiting vond waarna een duel met veel positiewisselingen ontstond met als inzet de laatste podium plek die Persson met een miniem verschil van 0.2 seconde in zijn voordeel wist te beslissen voor een teleurgestelde Deroue.

Scott Deroue “ Het liep vandaag èn het hele weekend niet zoals het moest. Mijn beste raceronde was 1,6 seconde sneller dan in de training maar het was niet goed genoeg. De volgende race in Snetterton moet beter “.

bijdrage van Willem Binnendijk

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen