Telstar geeft niet thuis

Op een winderig sportpark Middelaar is Telstar er niet in geslaagd de tweede plek te verdedigen. Exakwa won na een gelijke ruststand uiteindelijk verdiend met 13-15.

Spelbepalend en overheersend. Dat was de invloed die de harde wind had op het spel. De eerste twee aanvallen van Exakwa betekende echter direct 2-0, nota bene van afstand. Vervolgens ontspon zich een gelijk opgaande eerste helft. Beide ploegen hadden moeite met het juist opzetten van de aanvallen en het afronden. In de korfzone waren de Hoevelakers niet bij de les, waar de ploeg uit Lelystad dankbaar gebruik van maakte. Op slag van rust nivelleerde de thuisploeg dan toch: 8-8.

Direct na rust wist de equipe van Anbeek uit te lopen naar 10-8, behield dat gat tot 12-10, maar daar was dan ook alles mee gezegd. Er werd wel dynamischer gespeeld, maar met name één aanvalsvak schoot een beroerd percentage. Als meer dan de helft van de schoten dat gele plastic op 3,5 meter hoogte niet raakt, dan wordt het lastig. Helemaal als de opgelegde kansen eveneens niet worden benut. Exakwa ging erop en erover en liep uit naar 12-14. Van der Meer, die sowieso een goede wedstrijd speelde, verkleinde de achterstand nog wel, maar de tijd begon te dringen.

In de slotminuut werd Telstar vervolgens een strafworp onthouden, waar hij aan de andere kant voor een identieke situatie wel werd gegeven. Discutabel en tevens de beslissing: 13-15. Echter, een gelijkspel was vandaag het hoogst haalbare. Telstar maakte geen moment aansprak op de overwinning. Het wilde niet. Kan gebeuren, geen probleem. Spannend is het allang niet meer in de competitie. Afgelopen zaterdag heeft De Meeuwen, na de zaaltitel, ook (terecht) de titel op het veld gepakt.

Veel belangrijker is de winst van het talententeam van Meuleman, die een dik verdiende zege boekten door met 22-14 te winnen van de reserves van Exakwa. Daarmee blijven zij in de race voor het kampioenschap en promotie naar de reserve Overgangsklasse. De laatste twee wedstrijden worden lastig én spannend, maar het vertrouwen is groot. Komend weekeind wachten de uitwedstrijden tegen de selectie van CSL in Britsum (Friesland). Mocht u willen komen kijken, aanvang 14:00 en 15:30 uur.