Promotie Veensche Boys dichtbij

Foto: Google Streetview

BENSCHOP – Veensche Boys heeft zaterdag prima zaken gedaan tegen eersteklasser Benschop. Het won de uitwedstrijd met 0-2 en houdt volgende week zaterdag in Nijkerkerveen serieus zicht op promotie.

Een reprise tegen Argon is daarna zelfs mogelijk, want de ploeg uit Mijdrecht, die eerder tweemaal in de competitie won van Veensche Boys, zegevierde met 1-3 tegen AFC in Amsterdam.

Veensche Boys, waarvan de selectie op veel posities was veranderd, zette geen mooie wedstrijd neer, maar had wel het betere van het voetbal. Het eerste half uur controleerde het team van trainer Jan Jaap Kooistra perfect. Een gehaaste kans van Guus Verhoef ging langszij, terwijl hij de bal ook aan Gary Spier kan afleggen die er beter voor stond. Een kwartier voor rust deelde Benschop de eerste speldenprikken uit. Doelman Wessel Kroon raakte de bal kwijt aan spits Niels de Jong die vrij voor het inschieten had. Hij wilde echter de bal er zo graag hard inschieten, dat de bal het achterwerk raakte van Jos Bouw.

Ook hierna wist Benschop te profiteren van het enigszins geschrokken Veensche Boys. De ploeg van Kooistra zakte bovendien te ver in en vergat de achterhoede van Benschop op de proef te stellen. De eerste goal viel alsnog twee minuten voor de thee, toen rechtsback Gerard Kroonenberg een prima voorzet gaf en Gary Spier de bal erin knikte. In de tweede helft werden Dwight Eind, Robin van den Brom en good old Bart van Tiggelen ingebracht. De stoottroepen brachten meer leven in het spel, maar tot veel uitgespeelde kansen leidde het niet. De tweede goal van Veensche Boys viel uiteindelijk bij een dood spelmoment. Nadat Bas van de Grootevheen was gevloerd verzilverde Dwight Eind een prachtige vrije trap. Met zijn maatje Gary Spier werd het feestje vervolgens uitbundig gevierd. Zaterdag 23 mei vindt de return plaats in Nijkerkerveen.

bijdrage van Kees van den Heuvel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen