Telstar mist bezieling en finesse

Foto: Maureen van Goethem

BRITSUM – In het verre Britsum is de selectie van Telstar er niet in geslaagd punten mee naar huis te nemen.

Vooral het verlies van het tweede was pijnlijk, omdat daarmee de kans op het kampioenschap verkeken is. De hoofdmacht verloor in een armoedige wedstrijd met 20-14.

Op het zonovergoten kunstgrasveld in Friesland waaide een pittige wind. Tegenstander CSL heeft een ploeg met veel fysiek, die over alle schijven gemakkelijk scoort. Telstar had het moeilijk in de openingsfase en kwam op een 4-1 achterstand. Het gat werd gedicht bij 5-5 en om en om scorend leek men te gaan rusten bij een gelijke stand. Verkeerde keuze zorgden er echter voor dat CSL twee keer mocht aanleggen en met een voorsprong van twee punten ging rusten (10-8).

Direct na rust ging Telstar verder waar het mee geëindigd was. Binnen no-time stond het 14-9 en de Hoevelakers misten de begeistering en afronding om het gat te repareren. De wind speelde parten, maar daar mocht Telstar zich niet achter verschuilen. Meer dan genoeg opgelegde kansen werden niet verzilverd. Ook enkele wissels konden het tij niet keren, ondanks een verdienstelijk debuut van Vivian Hafkamp. Anders verwoord door aanvoerder Van Dijk: ‘het was slappe hap’. In de slotminuut wist CSL (wederom) nog tweemaal te scoren, wat een 20-14 eindstand betekende.

Twee uur daarvoor waren de reserveteams van Telstar en CSL tegen elkaar begonnen. Telstar moest winnen om in de laatste competitieronde in een directe confrontatie de titelstrijd in Hoevelakens voordeel te kunnen beslissen. De ploeg van Meuleman pakten een snelle voorsprong van 0-4, maar drukte niet door en verslapte verdedigend. Gerust werd bij een 3-4 stand. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd stond het 8-10, toen de aansluitingstreffer door CSL werd binnen geschoten. Wat toen gebeurde konden maar weinig mensen na afloop geloven. In de laatste 45 seconden twee doelpunten om de oren en verliezen. Dat doet pijn.

Daarmee is het seizoen voor de gehele selectie over, er staat voor de laatste competitieronde niets meer op het spel. Over twee weken wacht De Walden. In verband met het Gelders kampioenschap schoolkorfbal overdag, zijn de wedstrijden op andere tijdstippen dan normaal. Het eerste start om 17:00 uur (evenals de A1) en S2 speelt daarna om 18:30 uur. Wees welkom en kom gerust kijken!

bijdrage van Jan Willem Boer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen