Samenwerkingsovereenkomst JeugdJongeren getekend!

Renger Walet en Jan Hofman
Renger Walet en Jan Hofman
Foto: JJW Sportief en Gezond

De Stichtingen Nijkerk Sportief en Gezond en Jeugd- en  Jongerenwerk Nijkerk zijn een sportieve samenwerking aangegaan.
Op dinsdag 2 juni tekenden voorzitter Renger Walet namens het  Jeugd- en Jongerenwerk en Jan Hofman namens Nijkerk Sportief en Gezond de overeenkomst. Beide voorzitters willen door hun gezamenlijke inspanningen de jeugd en de jongeren in de gemeente Nijkerk gezonder maken. De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk en de Stichting Nijkerk Sportief en Gezond zijn hiermee officieel “partners”.
De Stichting Nijkerk Sportief en Gezond voert de regie over het programma JOGG Nijkerk (Jongeren op Gezond Gewicht).  JOGG is een beweging waarbij men zich inzet om gezond eten en bewegen voor jongeren van 0 tot 19 jaar gemakkelijk en aantrekkelijk te maken.    Dit betekent dat in een zogenaamde JOGG-gemeente gezondheidsprofessionals, onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, bewegen, woningbouw, welzijn en media samenwerken om van gezond leven de norm te maken. Jongeren, maar ook hun ouders en hun omgeving, staan bij de activiteiten centraal.

De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Nijkerk heeft als doel om in het kader van een zinvolle vrijetijdsbesteding, alle jeugdigen een kans te geven om elkaar te ontmoeten. Een van de belangrijke thema’s daarbij is sport en bewegen. Dankzij de samenwerking met de Stichting Nijkerk Sportief en Gezond heeft de Stichting Jeugd- en Jongerenwerk inmiddels een mooie Pannakooi kunnen aanschaffen en kunnen de activiteiten in de sporthallen geïntensiveerd worden.

Waarom is sport en bewegen zo belangrijk?
Overgewicht is een groeiend probleem onder jongeren. Ongeveer 1 op de zeven jongens en 1 op de zes meisjes heeft overgewicht. Op termijn hoopt de gemeente Nijkerk een daling te zien van het aantal kinderen en jongeren met overgewicht.

In de afgelopen jaren werden ten aanzien van het bevorderen van een sportieve en gezonde leefstijl door diverse stichtingen en verenigingen op -ad-hoc basis- activiteiten opgestart. De uitdaging is echter om, door optimalisering van de samenwerking tussen het Buurtsportteam en stichtingen als het Jeugd- en Jongerenwerk, de sportieve en gezonde leefstijl bij de jeugd en jongeren in Nijkerk verder te verbeteren en te optimaliseren. Andere partners van Nijkerk Sportief en Gezond zijn Groenhorst Nijkerk, Accent Nijkerk en het gezondheidscentrum De Nije Veste in Nijkerk.

Gemeenten, lokale ondernemers, onderwijsinstellingen, jeugdorganisaties  en professionals die zich aansluiten bij het JOGG kunnen zich profileren zich als een gezonde organisatie!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen