VIDEO & FOTO’S: Spectaculair verlies van Sparta Nijkerk

Veel goals, opstootjes, gele kaarten en 1 rode kaart tijdens het topklasse-voetbalgevecht op de Ebbenhorst, waarbij Sparta Nijkerk uiteindelijk aan het kortste eind trok, want “GVVV was veel beter.”

Vooraf was het de vraag welke elf Sparta-trainer Simon Ouaali het veld instuurde. Achter een vijftal spelers stond een vraagteken, maar uiteindelijk bleek de schade na vorige week mee te vallen. Alleen Stefan Fredriksen ontbrak vanwege een blessure, terwijl Donny van der Wal door een schorsing ontbrak. 
Ouaali stuurde een zeer aanvallende ploeg het veld in. Dat deed Erik Assink, zijn collega bij GVVV ook. Het gevolg was een open wedstrijd waarbij het na een kwartier al 1-3 had kunnen staan. 
Nog voordat GVVV een bal had aangeraakt, maakte Sefanja Davids het eerste doelpunt onoplettendheid in de Veenendaalse defensie. Daarna creëerde GVVV-aanvaller Sherwin Grot tot drie keer toe een enorme kans, maar telkens strandde hij op doelman Kevin Rijnvis. 
GVVV kwam in de zestiende minuut dan toch op gelijke hoogte. Daarna had GVVV het voor het zeggen, maar had veel kansen nodig, voor de 1-2 op het scorebord kwam. Vanaf dat moment werd wel duidelijk dat de Nijkerkers weinig kans op een goed resultaat hadden. ,,Kijk als wij op zijn ‘Duits’ op 2-0 waren gekomen hadden we misschien kans gehad, maar nu was duidelijk dat GVVV veel beter was,’’ gaf Spartaan Tim Krux ruiterlijk toe. De Hooglander vocht een aantal mooie duels uit met plaatsgenoot Joey Snijders. Voor het eerst dat de twee om het ‘eggie’ tegen elkaar speelden. ,,Op de basisschool herkende ik het talent van Tim al,’’ grijnsde Snijders na afloop. ,,Leuk om tegen elkaar te spelen, maar in het veld telt voor mij alleen de winst. Dat wij vandaag zo weinig scoorden was eigenlijk schandalig.’’
Na rust liep GVVV uit naar 1-4 door een benutte strafschop van Wilco den Hartog en een intikker van Sherwin Grot. Sparta Nijkerk liet het er niet bij zitten en kwam terug tot 3-4, maar uiteindelijk maakte Simon Brouwer een einde aan de Nijkerkse dromen op een gelijkmaker. “GVVV is de top van Nederland,”was Ouaali onder de indruk. “Ik heb bewust gekozen om ze met aanvallend voetbal te bestrijden. Je kan ook met elf man in je eigen strafschopgebied blijven hangen en alles wegschieten. Maar dan win je ook niet. We hebben naar onze mogelijkheden weerstand geboden.”
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen