Bas van de Grootevheen speler van het jaar

Foto: Kees van den Heuvel

 

Bas van de Grootevheen is uitgeroepen tot speler van het seizoen 2014-2015 tijdens een gala op 19 juni in evenementencentrum De Laak.

Mister Veensche Boys eindigde net boven verdediger Glenn Geefshuijsen en middenvelder Dwight Eind. Bas van de Grootevheen scoorde in competitieverband tien goals en werd begeerd door meerdere clubs in de regio. Niettemin plakt hij er een jaartje aan vast bij de club uit Nijkerkerveen. Robin van den Brom werd topscoorder met 21 goals maar hij was niet aanwezig.

Verder zijn acht nieuwe spelers van de A-selectie gepresenteerd. Dit betreffen Wilbert Scheenstra (SDC Putten), Nicky Bouw (Sparta Nijkerk), Danny Brouwer (Sparta Nijkerk), Kilian van Kasteel, Mitchel Ossel, Yannick Bouw (Sparta Nijkerk), Lucas Mercera (Sparta Nijkerk) en Maikey Smeele (De Posthoorn).

Naast de komst van de nieuwe spelers was er ook het afscheid van een aantal spelbepalende spelers. De belangrijkste man die zijn schoenen aan de wilgen hangt is Jos Bouw. Na een lange actieve loopbaan bij Veensche Boys, Sparta Nijkerk en Spakenburg houdt hij het op 37-jarige leeftijd voor gezien. Jos Bouw blijft wel verbonden aan de technische commissie en zal af en toe invallen in lagere elftallen van Veensche Boys.

Over de bouw van het nieuwe clubhuis van Veensche Boys kon nog geen witte rook worden getoond. Waar exact vorig jaar de tekeningen werd getoond van het nieuwe clubhuis, daar moest voorzitter Dick Schouten helaas constateren dat er nog geen spade in de grond is gezet. ‘We zijn gezond, maar we zitten in een oud lichaam, namelijk een verouderd complex.’ Al vele keren is aangekondigd dat de bouw van start kan gaan, maar de aanvangsfase wordt steeds opgeschoven vanwege een meningsverschil over de af te dragen btw. Nog steeds is niet bekend wanneer de bouw aanvangt, maar ‘de bouw gaat door’, luidde een zelfverzekerde voorzitter Schouten. ‘Daar zijn we van overtuigd. Ondanks deze toch wel zorgelijke ontwikkeling staat onze vereniging als een huis. Ambitieus binnen de ruimte die de technische en financiële mogelijkheden ons bieden. Uiteindelijk hoort daar een accommodatie bij die past bij deze ambitie.’

bijdrage van Kees van den Heuvel

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen