Ewoud Boom 7e en ook goud

Ewoud Boom krijgt de stadspenning
Ewoud Boom krijgt de stadspenning
Foto: Kees van den Heuvel

In de afsluitende vaardigheidsproef eindigde Ewoud Boom vandaag als zevende, maar het Nederlands team behaalde goud. Boom dus ook.

De ervaren Ewoud Boom zette in zijn tweespan iedereen weer op scherp door als eerste zonder fouten over de finish te komen. Even later deed Woutera van de Kamp (Ermelo) hetzelfde en schreef de individueel deelneemster dit laatste onderdeel verdiend op haar naam. Dirk Neerincx (Elst, Gld.) reed eveneens zeer sterk en kwam met een afgeworpen balletje uit de ring waardoor de spanning voor het landenklassement er flink in bleef. De Britse Anna Grayston won individueel goud, voor de Duitser Jan-Felix Pfeffer en de Oostenrijker Stefan Bösch. Van de Kamp werd prachtig vierde, op minimaal verschil gevolgd door Dirk Neerincx en Ewoud Boom op de zevende plaats. Met Karel van Kekem (Hoogblokland) en Rodinde Rutjens (Weert) op plaats negen en tien eindigde de voltallige Nederlandse afvaardiging in de rubriek tweespan in de top tien.

Dat hielp samen met onder ander het ijzersterke optreden van Bram Chardon met zijn vierspan pony’s, waardoor Nederland in het totaal klassement met goud naar huis ging, gevolgd door Duitsland en Engeland.

broen: Hoefnet.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen