Telstar toont karakter en wint

In een wedstrijd waarin Telstar meerdere malen in de achtervolging moest, was daar in de slotminuut dan toch de voorsprong. Invaller Arjan Westeneng kroonde zich tot matchwinner met zijn eerste en enige afstandsschot. Eindstand 18-17.

Het tweede moest de punten helaas wel aan DES laten. In de eerste helft vielen de doelpunten als rijpe appelen, getuige een 4-4 tussenstand na vijf minuten. Wonderschone aanvallen werden echter ongedaan gemaakt door een opeenstapeling van verdedigende fouten. Na een 11-11 ruststand, was het team van Meuleman het vervolgens in de tweede helft ook aanvallend kwijt: eindstand 13-15.
Vervolgens was het aan de beide hoofdmachten. Aanvallend werden prima aanvallen gedraaid met meerdere pogingen, maar het was een zuiver schietend DES dat het initiatief had in de eerste helft. Na een gelijk opgaande openingsfase liepen de gasten van 6-8 uit naar een 6-10 voorsprong met nog tien minuten te spelen. Een verdedigende aanpassing betekende dat de Hoevelakers meer controle hadden en ook aanvallend begonnen de ballen te vallen. Op slag van rust zorgde aanvoerder Wilbert van Dijk van afstand voor de belangrijke gelijkmaker: 10-10. Gezien het veldspel een terechte tussenstand.

De tweede helft werd een spannende. Onder toeziend oog van het thuispubliek pakte Telstar een voorsprong van twee punten, waarbij het reboundoverwicht en het geduldige spel zich uitbetaalde naar lange aanvallen met veel kansen. DES creƫerde aanzienlijk minder kansen, maar bleef een hoog rendement schieten. De gasten nivelleerde bij 14-14 en schoten met nog zes minuten op de klok de 15-17 binnen. Wederom toonde de ploeg van coach Ronald Anbeek veerkracht. Twee aanvallen leverden evenzoveel doelpunten op. Bij de daaropvolgende vakwissel werd Arjen Westeneng ingebracht voor de moegestreden Wilbert van Dijk. Met zijn eerste actie en enige schot zette hij van afstand de 18-17 op het scorebord. DES kreeg vervolgens nog een vrije bal, maar wist deze niet te benutte. De laatste aanval van Telstar werd keurig uitgespeeld, waarmee de overwinning een feit was.

De ontlading na afloop was groot. Belangrijke punten in een poule waarin iedereen van elkaar lijkt te winnen. Komende week wacht de uitwedstrijd tegen Valto, die afgelopen weekend koploper Pernix wist te verslaan. In De Lier zal om 15:30 worden begonnen.