Nieuwe wheeler voor Sophie Petersen

Foto: nijkerk.nieuws.nl

Onlangs werd in het clubhuis van de atletiekvereniging Nijkerk -in aanwezigheid van Jaap Venema als vertegenwoordiger van de sponsoren – de eerste nieuwe wheeler (racerolstoel) in gebruik genomen.

2015-12-128 avn sophie3-1

De wheeler is helemaal op maat voor Sophie in Amerika gebouwd en geleverd door Stuurmansport in Putten. De stichting Veluwepoort, Rabobank en de Lionsclub hebben de aanschaf van deze wheeler mogelijk gemaakt. Binnenkort wordt er nog een stoel verwacht. Die is bestemd voor Dani Bast.

Op dit moment rijden zij nog in een van de Atletiekunie geleende stoel. Het is de bedoeling, dat zij de komende zomer mee gaan doen aan wedstrijden.

Dit jaar is de AVN gestart met een afdeling Aangepast Sporten. Aanvankelijk met één wheeler,getraind door Han Meerleveld. Intussen heeft Sophie gezelschap gekregen van Dani en Rosalie. Ook komt er elke week een gast meetrainen.Korte tijd later is Melanie Bakker begonnen met een groepje mensen met een verstandelijke beperking.

Er wordt iedere week getraind op maandagavond van 19 uur tot 20 uur. De wheelers komen ook op donderdag om dezelfde tijd. De AVN hoopt nog meer deelnemers te krijgen. Geïnteresseerden kunnen de training een paar keer gratis uitproberen. Voor informatie kan men terecht bij Han Meerleveld, 033-2461995 en Melanie Bakker,
06-46120313.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen