Winst waterpoloheren Flevo

De tweede helft van het seizoen is voor de waterpoloheren van Flevo aangebroken. Zaterdagavond waren de waterpolo mannen van Flevo te sterk voor de Duinkikkers uit Soest. De Nijkerkers wonnen de wedstrijd redelijk gemakkelijk met 9-5. Een duel waar vooraf altijd spanning op staat omdat beide ploegen elkaar goed kennen.

De eerste helft van de competitie werd afgesloten op een vierde plek. Een prima prestatie maar er had zeker meer in gezeten voor de grillige ploeg van Coach Hans de Groot. Tegen de topploegen werden prima uitslagen genoteerd, maar daar stond dan tegenover dat er tegen de lager geklasseerde ploegen teveel punten gemorst werden. De tweede helft van de competitie is het doel dan ook om constanter spel te laten zien en minimaal het aantal behaalde punten te verdubbelen. Door een langdurige blessure van de ervaren keeper Gijtenbeek zal dat een extra lastige opgave worden.

Zaterdagavond werd er in ieder geval een goede start gemaakt en gelegenheidskeeper Deuzeman bleek hierbij de revelatie. Door weergaloze reddingen hield hij Flevo in de beginfase in de wedstrijd. Hij kon echter niet verhinderen dat de Duinkikkers, mede door een strafworp, een voorsprong namen van 0-2. De mannen van Flevo bleven echter rustig en vonden door een goal van Haandrikman dezelfde periode nog de aansluitingstreffer.

De eerste aanval van de tweede periode resulteerde al meteen in de gelijkmaker, door een prima aanval kon Haandrikman eenvoudig af maken. Door goals daarna van Haandrikman, Oosting en Breeman werd er een voorsprong opgebouwd met een veilige marge zodat bij de Duinkikkers alle illusie om een resultaat te halen verdween. Eindstand van deze periode: 5-3

In de derde periode kreeg de topschutter Lecluse van de Duinkikkers zijn derde persoonlijke fout zodat hij de rest van de wedstrijd niet meer mocht spelen. Samen met Vos is hij de dragende speler van de Duinkikkers. Na het uitvallen van Lecluse was de angel helemaal uit het spel van de Duinkikkers en Flevo kon redelijk makkelijk de aanvallen van de Duinkikkers afslaan. Door doelpunten van Oosting, Kooij en Breeman bouwde Flevo de voorsprong nog verder uit en het was aan het einde van de periode wel duidelijk dat de punten in Nijkerk zouden blijven.

In de laatste periode waren de bezoekers rijp voor de slacht. Coach de Groot bracht alle snelle spelers in het water en de bedoeling was om de Duinkikkers volledig te overzwemmen. Dit zorgde wel voor veel kansen maar er werd uiteindelijk maar één doelpunt gemaakt. Breeman scoorde voor de statistieken de laatste treffer en bracht de eindstand op 9-5.