Highsider einde van San Marino GP voor Deroue

Foto:

SAN MARINO – De GP van San Marino was opnieuw een race met ups-and-downs voor RW Racing GP. De up was de prestatie de collega van Scott Deroue Ana Carrasco in de Moto3-race, waarin ze eindigde als 24ste. De down was de crash van Scott Deroue in de vier na laatste ronde.

Deroue begon de race met zijn slechtste start van het seizoen. Tegen zijn gewoonte in had de Nederlandse rookie geen bliksemstart, maar verloor hij juist een aantal plaatsen. In de eerste paar ronden reed hij met weinig vertrouwen. Tegen de tijd dat hij zich had herpakt en het ritme had gevonden, was de groep waarin hij had moeten zitten al weg.
Deroue deed vervolgens wat hij kon om zoveel mogelijk goed te maken en klom op naar de 20ste plaats. In ronde 19 (van de 23) maakte hij een fout die resulteerde in een highsider, wat meteen het einde van de wedstrijd betekende.
Scott Deroue:”“Gewoonlijk is de start een van mijn sterke punten, maar deze keer was het waardeloos. Ik voelde weinig vertrouwen en de eerste rondes waren een worsteling. Pas na drie, vier ronden kwam het gevoel terug. In de slotfase probeerde ik vooraan in de groep te komen. In bocht 6, bij het opkomen van het korte rechte stuk achterin, ging het fout. Ik dacht dat ik de motor nog wel kon opvangen, maar dat lukte niet. Het was geen best weekend voor ons. Laten we maar zien wat Aragon ons brengt, over twee weken.” 
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen