Veensche Boys verliest in en van Hierden

HIERDEN – Het wordt steeds spannender in de top van de Tweede Klasse G nu koploper Veensche Boys voor de vierde keer op rij de winstpunten heeft laten liggen. In en tegen vv Hierden werd het 1-0 door een goal van Nick Doppenberg. Veensche Boys wist hier weinig tegen in te brengen en staat nu nog maar met één punt voorsprong op de nummer 2: ESC

Veensche Boys wilde eigenlijk de matige reeks waarin ze bezig was in december ombuigen in een reeks zoals aan het begin van het seizoen toen de ploeg uit Nijkerkerveen schier onverslaanbaar leek. Daarvoor werd vorige week afgereisd naar de Canarische Eilanden voor de teambuilding en om fris in het hoofd te zijn. Als het even kon zou men de tweede helft van het seizoen moeten beginnen met een overwinning. Zo soepeltjes verliep het echter niet aan de kant van Veensche Boys dat met een sterke opstelling aantrad.
Hoewel de ploeg van trainer Van ’t Westeinde gretig begon, lag het tempo uiteindelijk te laag, kansen werden nauwelijks gecreëerd en de spitsen niet bereikt. Af en toe werd de nauwelijks van een blessure herstelde Jan Struijk gezocht en gevonden, maar ook hij kon het verschil niet maken. Het leek aan het einde van de eerste helft in een 0-0 te kabbelen, maar de thuisploeg kwam uiteindelijk toch op voorsprong. De roodwitten kregen een vrije trap nadat Edwin van der Molen een overtreding had gemaakt op randje zestien. De bal werd knalhard tussen de benen van het blauwe muurtje gemikt en belandde met geluk op de schouderpartij van keeper Joeri Epskamp. In de rebound scoorde Nick Doppenberg echter alsnog. Vlak voor rust was er nog een grote kans voor Harry Hamstra, maar de doelman strekte zich voldoende naar de verre hoek om de bal te keren. Hamstra viel uiteindelijk in de tweede helft uit met een ogenschijnlijk rib- en schouderblessure, dat de goede moed van de Boys overschaduwde.
Het was het sein om drie invallers in te brengen, waaronder Bas van de Grootevheen, verrassend Kevin Hols uit het tweede team en Hamza Rogouti. Van de Brom trok zich terug naar de defensie. Hierden werd heel ver teruggedrongen in de slotfase maar echt veel kansen uit de tweede lijn kreeg men niet meer. Jan Struijk zag in blessuretijd de bal via onderkant lat het veld weer induikelen; het geluk zat de Veenders niet mee. Het ging stroef en alles in de top van de tweede klasse G schuift in elkaar.