NTC haalt padel naar Nijkerk

Foto: rechtenvrij

Het is de Nijkerkse Tennis Club (NTC) gelukt om de super populaire en zeer snelgroeiende Zuid-Amerikaanse sport Padel binnenkort naar Nijkerk te halen.

De van oorsprong Mexicaanse sport Padel is nu in Europa razendsnel in opkomst. In Spanje is het inmiddels uitgegroeid tot de 2e sport van dit land na voetbal. Ook in Nederland verschijnen er steeds meer banen waar deze flitsende en dynamische sport kan worden beoefend. Padel zit tussen tennis en squash in en kan eenvoudig door iedereen gespeeld worden.
Het lijkt op Squash omdat je gebruik maakt van de glazen zij- en achterwanden en op tennis omdat je tegenover elkaar staat met een net ertussen, met tennisballen speelt en omdat de puntentelling gelijk is aan tennis. Het racket is een veredeld beachball-batje.

In Spanje zijn er inmiddels ruim 2 miljoen spelers waarmee deze sport daar tennis in populariteit voorbij is gegaan. Nu al telt Nederland volgens de Padelbond circa 5.000 padelspelers en veel mensen informeren bij de bond naar de sport. De sport is snel, sexy en toegankelijk en daarmee erg in trek. Anders dan bij tennis heb je het snel onder de knie, reden genoeg om het eens te proberen.
NTC heeft besloten om op deze waanzinnig snelgroeiende ontwikkeling in te springen en heeft, na het unanieme akkoord van de ledenvergadering, besloten om over te gaan tot aanschaf van 2 padelbanen met een derde baan in voorbereiding aldus de razend enthousiaste bestuursleden Peter Dirksen en Stef Loos. Dit wordt dé sport in Nijkerk naast voetbal, hockey en tennis zeggen zij.

De banen zijn inmiddels bij de leverancier besteld en zullen naar verwachting in de eerste week van juni 2016 opgeleverd en speelklaar zijn. Iedereen is dan van harte welkom om het te komen proberen en uiteraard mag Nijkerk erop rekenen dat deze nieuwe sport op een passende wijze en met zeer interessante aanbiedingen geïntroduceerd zal worden. Op de Facebookpagina en de website van de Nijkerkse Tennis Club kunnen de ontwikkelingen gevolgd worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen