Hengelsport wordt sexy

Voor wethouder Aboyaakoub samen met Marco Kraal (Vis TV) en Dirk Wever (Hoop op Geluk) vis uit zetten in het water, liet ze zich ontvallen, dat hengelsport een hype is, “sexy wordt”.

Dat uitzetten van vis deden ze om daarmee een aftrap te geven voor de crowdfundingactie van Hoop op Geluk. De visclub heeft 25.000 euro nodig om in de Arkervaart een wedstrijdveld te kunnen aanleggen.  De wethouder gaf toe niet te weten, dat dit soort wedstrijdvelden voor de hengelsport bestonden. Volgens voorzitter Wever zijn ze belangrijk om viswedstrijden een goede plek te kunnen bieden en – aldus Wever – “je wordt gezien net als een voetbalveld. Je kunt het niet missen.”

Dit wedstrijdveld aan de Arkervaart met 140 vissteigers moet behalve voor wedstrijdvissers ook topwater voor andere vissers worden. Sportvisserij MidWest Nederland heeft geholpen de actie op poten te zetten, onder andere met de bouw van een website voor de crowdfunding. Voor de federatie is het ook de eerste keer, dat op deze manier financiering gezocht wordt en Marco Kraal hoopt dan ook, dat het een voorbeeld met veel navolging wordt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen