Cornelissen eerste en tweede op CHIO Rotterdam

Foto: Arjen Gerritsma

ROTTERDAM – Adelinde Cornelisssen kan tevreden terugkijken op het CHIO. Ze werd individueel tweede en in het Nederlands team eerste.

Adelinde Cornelissen ging met een prijs van 2.00  euro en een tweede plaats op het erepodium naar huis. Met Parzival moest ze de Amerikaanse Laura Graves op Cennin voor laten gaan. Die won de Grand Prix Special met 74.625 punten

De Hoefslag schrijft:”De routenier van Cornelissen Jerich Parzival N.O.P. (v. Jazz) toonde een wisselende proef. In de ééners werd een fout gereden en op de laatste lijn leek de inmiddels 19-jarige ruin wat vermoeid. Toch had de combinatie ook zeer sterke onderdelen. De piaffe was wederom een sterkonderdeel in de proef die in zijn totaal beloond werd met 76.725%. De amazone is momenteel een serieuze kandidaat voor deelname aan de Olympische Spelen.”

Cornelissen won wel de Nationb cup in het Nederlandse team. Naast Cornelissen (op Jerich Parzival) reden  Daniëlle Heijkoop (op Siro), Diederik van Silfhout (op Arlando) en Hans Minderhoud (op Glock’s Johnson). Met een score van 460.167 bleven het team uit Amerika voor.

bronnen: CHIO en de Hoefslag

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen