Jenny van den Burg twee keer kampioen regio paardensport

Foto: rechtenvrij

REKKEN – Neuderuiter Jenny van den Burg is tijdens de Regio kampioenschappen paardensport twee keer kampioen geworden.

Ze behaalde in het Z springen het reservekampioenschap met Spain in Vein. Dit paard is in eigendom van Gert en Jannie van ’t Hof, paardensportliefhebbers pur sang. Met zeer veel liefde en respect voor het paard is deze knappe zelfgefokte schimmel eerst zadelmak gemaakt en heeft daarna alle klassen van de basissport doorlopen. Het paard stamt af van de Spaans gefokte hengst van Jannie, en een eventing paard van de familie Lozeman. Deze bijzondere mix heeft ervoor gezorgd dat Spaans temperament is gecombineerd met het grote hart wat een eventer nodig heeft, en dat resulteert in vele overwinningen.

Voor Van den Burg zat er nog meer in. Ook met de mooie Duresca, gefokt door familie van den Burg en Zidane van Gerda van Esveld plaatste ze zich in de klasse M voor het kampioenschap. Met Duresca werd ze 4e en met Zidane werd ze 6e in het klassement.

2016-08-14 paarden Jenny van den burg Duresca-02

Er mag maar één paard per klasse uit worden gebracht op het NK begin september in Ermelo en hier mag Duresca aan de bak in de klasse M, en natuurlijk mag Spain in Vein in het Z springen verschijnen onder Jenny van den Burg.

Fanatiek Neuderuiter Henk-Jan Smid werd 14e in de klasse B met zijn paard XXL. Een mooie prestatie voor deze nog jonge combinatie waar we vast nog meer van gaan horen. Ook was er een team voor de vereniging van start gegaan. 4 dressuurruiters en 4 springruiters deden hun uiterste best voor een ticket naar Ermelo. Dat doel is op 3,5 strafpunt na gelukt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen