Kortebaanwedstrijd rolstoelers bij AVN

Foto: rechtenvrij

Atletiekvereniging Nijkerk organiseert zaterdag 1 oktober een kortebaanwedstrijd voor sportieve rolstoelgebruikers van jong tot oud.

Opzet wedstrijd
Er wordt gestreden over 80 meter op de asfaltbaan van AVN aan het Hassemanpad 4 in Nijkerk. Eerst is er een kwalificatie: er wordt alleen voor de tijd gereden, afhankelijk van het aantal deelnemers solo of met tweetallen. In de volgende ronde komt de snelste uit tegen de langzaamste. Vervolgens rijden de verliezers een tussenronde om het aantal overblijvers op 4, 6 of 8 te krijgen. Daarna is het een afvalwedstrijd tot de kampioen bekend is.

Spelregels
Je zorgt zelf voor een rolstoel. Bij de start moeten de assen van de voorwielen achter de lijn zijn, de wielen mogen de startlijn niet raken. Bij de finish wordt gekeken naar de voorkant van de voorwielen.

Programma 1 oktober
Om 12.30 uur starten de kwalificaties. Het programma wordt omlijst met demonstraties van atletiekonderdelen voor rolstoelers, rijden met wheelers en technische tips.
Afhankelijk van het aantal deelnemers worden ook een estafette of uitdagingen zoals racen tegen een valide loper georganiseerd. Rond 15.00 uur is de finale.
Publiek is van harte welkom.

Info en aanmelden
Bel voor meer informatie met Han Meerleveld, telefoon (033) 246 19 95.
Aanmelden kan tot 20 september per mail via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen