Sparta Nijkerk VR1 opent seizoen met 3-0 bekerzege

Foto: Sparta NIjkerk VR1

Na een korte voorbereidingsperiode met 3 oefenwedstrijden, mochten de vrouwen van Sparta Nijkerk zaterdag voor de districtsbeker aantreden tegen Oene VR2.

Met een aantal nieuwe speelsters in de basisopstelling was het begin van de wedstrijd nog wat onwennig. Het eerste speldenprikje werd uitgedeeld door Oene, maar het schot ging ruim naast het doel. Sparta Nijkerk had moeite om de bal in de ploeg te houden en bij balverlies werd er geen collectieve druk gezet, waardoor Oene een paar keer gevaarlijk leek te worden. Zo moest keepster Hanna Kuijvenhoven een bal uit de kruising tot corner verwerken. Aan de andere kant kreeg Sparta Nijkerk ook wat kansjes, maar was de afwerking op het doel te slap of te gehaast.

Rust 0-0

In de tweede helft een ander beeld; het spel van Sparta Nijkerk zag er een stuk verzorgder uit. De opbouw van achteruit verliep beter en op het middenveld werd veel beter gecombineerd. Dit leverde al in de 50e minuut de openingstreffer op. Kataline Hiensch stuurde Eline Tingen de diepte in en 1 op 1 met de keepster van Oene rondde laatstgenoemde beheerst af. Oene kwam er nauwelijks meer uit en meer treffers konden niet uitblijven. In de 70e minuut wist Christianne van Bloemendaal de bal te onderscheppen en bediende Jivika van Loenen op maat, die vervolgens de bal hard in de touwen joeg, 2-0. Het werd uiteindelijk ook nog 3-0 toen Lara van Roon een prachtige assist gaf op Christianne van Bloemendaal, die de bal over de keepster in het doel liet vallen.

De bekercompetitie wordt aanstaande woensdag vervolgt met een uitwedstrijd tegen VVOG VR2. Zaterdag 3 september spelen de vrouwen van Sparta Nijkerk thuis tegen WVF VR1, ook voor de beker.

bijdrage van Hans Stam

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen