Therese Klompenhouwer op nippertje wereldkampioen

Foto: Arjen Gerritsma

GURI – De Nederlandse vlag ging in top voor de 33-jarige Therese Klompenhouwer, die zaterdag in Guri (Zuid Korea) haar tweede wereldtitel in het driebanden haalde.

De 33-jarige Nijkerkse won in de finale van de Zuid-Koreaanse Lee Mee-rae. Ze was de enige Europese speelster in het veld, met verder zes Aziatische speelsters en een Amerikaanse biljartster.

De regerend kampioene versloeg in een enerverende finale de twaalf jaar jongere Koreaanse Mee Rae Lee. De reguliere wedstrijd, die meer spanning gaf te zien dan hoogstaand biljarten, eindigde in een gelijke score, in de shoot-out greep Klompenhouwer de meest begeerde titel in het dames driebanden. Het was de tweede wereldtitel voor de Nederlandse, die ook zesvoudig Europees kampioen, veelvoudig Nederlands kampioen en al vijf jaar het internationale driebanden voor dames beheerst. Twee jaar geleden werd ze voor het eerst wereldkampioen in Turkije na een lange hegemonie van de Japanse Orie Hida, die recordhouder is met drie wereldtitels.

Therese Klompenhouwer speelde in Guri een superieur toernooi, met als enige van de zestien deelneemsters uitsluitend winstpartijen van boven de één gemiddeld. Ze was de enige Europese speelster in het finaleveld van acht, waarin ze tegenover zes Aziaten en één Amerikaanse stond. ,,We staan in Europa stil met de groei en de ontwikkeling, in Korea en Japan worden de speelsters elk jaar sterker”, concludeerde Klompenhouwer, die na de overwinning een vreugdesprong maakte in de arena. ,,Ik was dolgelukkig, want in de finale speelde ik onder mijn niveau. Ik was vermoeid, ik had een zware arm, kon niet afstoten en was opvallend gespannen op het eind van de partij.”

2016-08-28 therese klompenhouwer

bron: Kozoom.com

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen