Lysanne Hagen wijst Sparta de weg

Foto: nijkerk.nieuws.nl

AMERSFOORT – De korfballers van Sparta wilden de vieze smaak van de nederlaag van een week geleden tegen Telstar weg te spoelen. Een onbevangen en zeer gemotiveerde ploeg liet zaterdag bij vlagen fantastisch korfbal zien. “Ik heb genoten”.

Maat te groot

Het was trainer Van Woudenberg een dag ná de wedstrijd alsnog aan te zien dat hij meer dan in zijn nopjes was met de overwinning. MIA moest het ontgelden. Het werd met 16-22 eigenlijk overklast. Die mening was men niet in alleen in het Nijkerkse kamp toegedaan. Casper Boom, oefenmeester van MIA, vond de uitslag ook meer dan terecht. “Confronterend” noemde hij het verschil tussen Sparta en zijn ploeg. Van Woudenberg en zijn mensen namen de complimenten graag in ontvangst.

Jeugd breekt door

Min of meer noodgedwongen is er bij Sparta dit seizoen gekozen voor “ontwikkelen”. Na het vertrek van onder andere Stefan Falkenberg en Ardi de Vente en de (naar het zich laat aanzien) langdurige blessure van Eline van de Grootevheen móésten TC en technische staf wel terug grijpen op de jeugd. Laat dat nu juist goed uit pakken. Spelers als Jelle Tijmense en Anne Mulder lijken onder supervisie van hun ervaren medespelers helemaal tot wasdom te komen.

Lysanne Hagen ontketend

Zaterdag gebeurde dat met een ontketende Lysanne Hagen. Zij was niet alleen met 4 treffers belangrijk maar haar strijdlust en fanatisme moeten een voorbeeld zijn geweest voor de youngsters. Overigens lijkt zij een hersenschudding te hebben opgelopen na een vervelende botsing met team-genoot Anne Mulder. “Zoals gezegd: ik heb genoten en als ik Hagen maar zeker ook de andere dames aan het werk zie kan ik dik tevreden zijn. We hadden vooraf afgesproken dat we de baas wilde zijn in de korfzone en vooral wilde verdedigen op de vanghand van de dames van de tegenpartij. Die tactische zet werkte. Onze dames overklasten die van MIA. Dat resulteerde in 14 treffers van de kant van onze dames (w.o. 6x Marieke van de Kraats!). Daarbij wil ik niet voorbij gaan aan het feit dat Wouter van de Brom en Jelle Tijmensen hun lange heren volledig aan banden legden”.

Thuispubliek verwennen

Niet helemaal onverwacht zijn nu alleen HKC en Noviomagum nog ongeslagen in de eerste klasse D. De rest zou zo maar eens goed aan elkaar gewaagd zijn. Komend weekend komend het nog puntloze Victum/War Child op bezoek op Luxool. Voor Sparta op papier een prima gelegenheid om ook het thuispubliek eens te verwennen. Maar, zoals gezegd, ook Victum is na 2 nederlagen niet op voorhand een ploeg waarmee te spotten valt.

bijdrage van Nico Fiegen

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen