Eerste tuigpaardendag mocht wel wat drukker

Een nieuw evenement dat ook in de komende jaren in de Nijkerkse manege gehouden zal worden, is de tuigpaardendag. Vrijdag was de eerste editie

In Ermelo werd de dag jaren gehouden en stond bekend als de E.T,.D, Ermelose TuigpaardenDag. Dat evenement is ter ziele en als het ware in manege Luxool herrezen. Het publiek kwam er nog niet massaal op af.

Het programma werd geopend door  wethouder Wim van Veelen.. Aan de start verschenen de de top van de Nederlandse KWPN-rijders , de Friese Paarden en de Hackneys in maar liefst 17 rubrieken van 6-8 rijders. Onder de rijders was ook Anton Epskamp , lid van manege Luxool, en onlangs uitgeroepen tot Tuigpaardenfokker van 2016 in Gelderland.

Voorzitter Jan Willem Grievink is zeer in zijn nopjes met de komst van dit evenement en hoopt dat het Nijkerkse- en regiopubliek dit evenement in de toekomst weet te waarderen

Ely Hackmann (video) en Arjen Gerritsma (foto) waren bij de eerste editie.

Renovatie manege

Het bestuur van manege Luxool  hoopt het Nijkerkse en regiopubliek naast de bekende Men Indoor, Jumping Indoor Nijkerk en de Zilver Pony met deze tuigpaardendag nog meer mooie paardensport te bezorgen. Tegelijk telt ook het financiële belang telt zwaar mee. De manege toe is aan een grondige restauratie . Plannen daarvoor zijn volop in ontwikkeling. Daarom moeten er activiteiten worden georganiseerd met een positief rendement om te sparen.

Middelaar overheerst

Hij schreef de lage limietklasse I op zijn naam en voegde daar ook de zeges in de grote limiet, de fokmerrierubriek en de ereklasse aan toe. In de damesrubriek won Besterly Eribo met Manon Veerman, terwijl Wild Rose in handen van Josina Beezemer naar de tweede plaats marcheerde.
Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen