Identiteitscrisis bij Veensche Boys na beschamende nederlaag tegen NiTA

De stoom kwam nog net niet uit zijn oren, maar er pakte zich wel een donderbui samen boven het hoofd van Richard van Vliet, trainer van Veensche Boys.

Diep, heel diep, was de teleurstelling na de beschamende nederlaag tegen NiTa, tot dan toe de hekkensluiter van de Tweede Klasse B. De mannen uit Nieuwer Ter Aa kregen slechts luttele kansen, maar verzilverden deze wel. Het werd 1-2. Veensche Boys is inmiddels afgezakt naar de kelder van de competitie.

Heel veel balbezit

Als er punten konden worden vergeven voor het balbezit van Veensche Boys dan was de score veel hoger geweest. De Blauwe Helden domineerden de veldverhoudingen, maar het rendement was zo goed als nihil. De voorhoede van Veensche Boys kreeg de bal maar niet in het doelnet. Zeker tegen het laag geklasseerde NiTA waren de verwachtingen hoog, maar het schortte teveel aan beleving en de wil om te winnen. De druk kwam pas op de ketel in de tweede helft, met het inbrengen van Stefan Fredriksen, Michael Dingsdag en Gerard Kroonenberg. NiTA hield niettemin knap stand: ze timmerden het doelgebied helemaal dicht en lieten geen bal meer door.

Doelgebied NiTA hermetisch gesloten

NiTA kwam al binnen tien minuten op voorsprong. Lucas Mercera vergiste zich bij het afspelen van de bal en vloerde daarop Sven van Houten van NiTA in het strafschopgebied. Sven Hensbergen schoot de daaropvolgende penalty binnen. Wat resteerde in de eerste helft was een slap vertoon. In de tweede helft waren alle neuzen de goede kant opgericht en de pressie werd groter, maar dat kon niet voorkomen dat een stiftbal van 25 meter afstand over doelman Wessel Kroon heen werd gewipt door Lars van der Post en vervolgens onderkant lat alsnog de goal inging. Veensche Boys zette alles op alles en kreeg van de uitstekende scheidsrechter Erdogan een strafschop toegekend omdat Bas van de Grootevheen aan zijn shirt werd getrokken. Kevin Hols verzilverde de penalty. Alle pogingen ten spijt werd daarna niet meer gescoord. Jan Struijk, die geschorst was voor vier wedstrijden, voegt zich komende week weer bij de groep en hopelijk gaat het dan een stuk beter.