NVC h1 vier punten rijker

De heren van NVC H1 hebben zich na de nederlaag op Zeewolde herpakt, door Blauw Wit uit Oldebroek te kloppen in vier sets.

In een wedstrijd, waarbij NVC de passing en service veel beter onder controle had, werden de Blauw Witten met 1 punt naar huis gestuurd. Het werd 3-1 (25-23, 22-25, 25-12, 25-10).

Passing en service  waren nu veel beter

NVC heeft al meerdere wedstrijden tegen Blauw Wit gespeeld, waarbij de uitslagen steeds wisselend waren. NVC wist dus dat het team uit Oldebroek een gewaagde tegenstander was. Zowel het Nijkerkse herenteam als het team van Blauw Wit, heeft wat wijzigingen ondergaan in de selectie. Zo stonden er aan Oldebroekse kant ook weer een aantal nieuwe gezichten in het veld.

In de eerste set pakte Blauw Wit al direct een voorsprong door goede servicedruk te leveren. Deze voorsprong behielden zij niet lang, want NVC kwam na een aantal punten al langszij. Dit gebeurde mede door een veelvuldig scorende middenman Wouter van Wuyckhuyse, die het vertrouwen kreeg van spelverdeler Christiaan Kuiper. Het verschil werd niet echt groot, Blauw Wit wist goed bij te blijven. NVC leek af te gaan op setwinst, en die kwam na een lange rally die werd beëindigd door een killblock van Kuiper, dichterbij. Op 24-23 sloeg Jeroen Groeneveld via het Oldebroekse blok de set binnen.

In set twee werd het spel rommeliger aan Nijkserkse zijde, en werden er onnodig veel fouten gemaakt. Blauw Wit sloeg een gat van zes punten. NVC wist het gat nog iets te dichten, maar kon niet voorkomen dat Blauw Wit de set naar zich toe trok.

In de derde en vierde set had NVC de passing veel beter onder controle, mede door libero Harold Aalbers, die deze positie voor het eerst, maar zeer verdienstelijk, bekleedde. Ook was de servicedruk aan Nijkerkse kant hoger, wat te zien was aan het grote aantal aces. Beide sets gingen met duidelijke cijfers naar NVC, die aanvallend een maatje te groot waren.

En zo staat de teller op 3 overwinningen, van de 4 gespeelde wedstrijden. De volgende wedstrijd mag NVC weer aantreden tegen Blauw Wit, maar dit keer tegen het tweede herenteam. Deze wordt gespeeld op donderdagavond 21:30 uur in Oldebroek.