Telstar zet Noviomagum met duidelijke cijfers aan de kant

In de laatste competitiewedstrijd voor de zaal én op groot veld heeft Telstar afgetekend gewonnen.

Voor rust was de wedstrijd al gespeeld (13-5). Ook na rust kon Noviomagum de schade niet meer beperken. Eindstand 25-11.

Voor rust genieten

De eerste helft was er één om van te genieten wanneer je voor Telstar was. Vier lange heren en vier rappe dames, dat was het recept waarmee de bezoekers de thuisploeg wilde bestrijden. Telstar speelde echter dynamisch, was ouderwets zuiver in de afronding en wist op deze manier in de eerste helft al het verschil te maken. Noviomagum kon zich maar moeizaam aan de verdedigende druk van Telstar ontworstelen en zag zich gedwongen van grote afstand op zoek te gaan naar de afronding. Dit lukte amper, terwijl de thuisploeg juist in de korfzone met scherp schoot en makkelijk de vrijstaande persoon vond. Tot 6-4 konden de Nijmegenaren enigszins bij blijven, maar vervolgens liepen de Hoevelakers uit naar 9-4. Vlak voor rust gaf aanvoerder Van Dijk met twee treffers op rij de genadeklap en bepaalde hij de ruststand op 13-5.

Na rust minder gemakkelijk

Na rust vielen de ballen iets minder gemakkelijk bij Telstar. Evengoed waren er mooie momenten te noteren, zoals het snoeiharde blok van Sarah van der Meer en de treffers van Berdien van Wezel. Verdedigend stond het ‘tussendoor’ onverminderd sterk. Bij een stand van 19-5 wist Noviomagum pas weer iets terug te doen. Op dat moment waren er al 22 minuten gespeeld in de tweede helft. De Hoevelakers namen wat gas terug, er werd wat gewisseld en om en om scorend werd de wedstrijd afgesloten bij een stand van 25-11.

12 november in de zaal weer verder

Een welkome overwinning voor de Hoevelakers en een prettige afsluiter van de eerste helft van de veldcompetitie. Een competitie die uiterst spannend is en waar de verschillen klein zijn. De komende weken zal er worden voorbereid op de zaalcompetitie. Die gaat op 12 november van start met een thuiswedstrijd in sporthal De Slag tegen Rigtersbleek.