FC Horst speelbal van Veensche Boys

Veensche Boys heeft toch nog vrij eenvoudig de volgende ronde bereikt in de districtsbeker. Van FC Horst werd met 4-0 gewonnen.

De doelpuntenmachine ging echter pas na dik een half uur draaien. In de tweede helft legde FC Horst het hoofd in de schoot en was het gedaan.

Veensche Boys speelde in de eerste minuten moeizaam voetbal. FC Horst was met de intentie gekomen om in elk geval aan te tonen dat zij niet in de derde klasse thuishoort. Dat leverde pressievoetbal op van de oranje-gasten, maar gevaarlijk werd het niet voor de goal van Wessel Kroon. Datzelfde gold overigens ook aan de zijde van de voorhoede van Veensche Boys. Deze had moeite om het eerste genadeschot te geven. Het enige reƫle gevaar werd gesticht via de linksback Patrick van Weert die volop ruimte kreeg om naar voren te dirigeren. Hij had zowaar de eerste treffer op zijn pantoffel maar die werd ternauwernood gepareerd door een verdediger van FC Horst. In het eerste half uur had vervolgens alleen Bas van de Grootevheen een mogelijkheid om de bal erin te wippen.

Pas na de goal van Kilian van Kasteel gingen alle remmen los bij Veensche Boys. Kilian schoot van een meter of 20 de bal met een curve binnen. Doelman Ronald Verhoef was kansloos. De achterhoede van FC Horst stond op omvallen. In de laatste minuten speelde doelman Verhoef de bal vanuit ongeveer cornergebied de bal het veld in. De bal werd niet goed verwerkt door de mannen uit Ermelo. De bal werd richting Yannick Bouw gepasst en die tikte heel gemakkelijk de 2-0 binnen. Na rust was er eigenlijk geen aardigheid meer aan. Veensche Boys had de touwtjes in handen en dicteerde het spel. Er volgden nog goals van Yannick Bouw (3-0) en Stefan Fredriksen (4-0) en een heleboel kansen die mis gingen. FC Horst had het niet erg gevonden als de wedstrijd al een kwartier voor tijd eerder was afgefloten.