Sparta neem punt mee uit Hardinxveld-Giesendam

HARDINXVELD – GIESSENDAM – Na de reserves korfbalden de eerste teams van Vriendenschaar en Sparta tegen elkaar.

Vriedenschaar 2 had tot op heden 8 punten uit 8 wedstrijden en Sparta 7 punten uit 6 wedstrijden. Op papier een kraker in de middenmoot van reserveklasse 1E. Niet alleen op papier, alles werd uit de kast gehaald voor een ware kraker. Sparta keek 59 minuten tegen een achterstand aan, in de laatste minuut kwamen ze langszij en mochten enkele seconde voor tijd de winnende maken (17-18). Met in het achterhoofd dat er nog twee wedstrijden moeten worden ingehaald, lijkt het erop dat Sparta 2 afstand heeft genomen van de degradatiestreep.

Na de reserves waren de eerste teams aan de beurt. De vorige keer speelden Sparta en Vriendenschaar in Watergoor gelijk (19-19). Beide partijen konden, door enkele blessures, niet starten in hun vaste basisopstellingen. Opvallend was dat aan Sparta-zijde, door een griepje, de hoofdtrainer Hugo van Woudenberg er niet bij was.

Net als de vorige ontmoeting mocht Sparta het eerste doelpunt op het scorebord zetten, direct opgevolgd door de gelijkmaker aan de andere kant. Aan beide kanten werd strak verdedigd en de pure aanvallers werden aan banden gelegd. Met een ruststand van 9-9 konden beide ploegen de kleedkamers opzoeken.

Het was een wedstrijd waarin de doelpunten schaars waren. Dit werd duidelijk in de tweede helft. Na 59 minuten stond er een stand van 15-14 op het scorebord. Door een fantastisch blok van Jelle Tijmensen, kreeg de Sparta-aanval nog één kans op de gelijkmaker. Uitgerekend aanvoerder Jorik van de Grootevheen nam deze voor zijn rekening, met een bekeken rebound mocht hij van onder de korf de 15-15 op het scorebord zetten. In de laatste aanval van de wedstrijd kreeg Vriendenschaar het niet voor elkaar om de korf te vinden, de goed leidende scheidsrechter floot nagenoeg direct af.

Sparta heeft hiermee weer een punt van een kampioenskandidaat gestolen. Vorige week werd nog met met Excelsior (18-16) afgerekend. Sparta bezit op dit moment de 5e plaats, samen met nummer 6 en 7 hebben zij 7 punten. Daar moet aan toegevoegd worden dat Sparta twee wedstrijden minder heeft gespeeld. Aankomende weken worden belangrijk voor Sparta. Hierin treffen zij Valto, Vitesse en Des. Drie ploegen, die strijden om dezelfde plekken als Sparta.

Reden genoeg voor echte knallers in sporthal Watergoor. Aanstaande zaterdag zal er om 19.30 uur worden gestart tegen Valto uit de Lier, daarvoor neemt Sparta 2 het om 18.00 uur op tegen de reserves.