Net geen bekerstunt Sparta Nijkerk VR1

De Vrouwen van Sparta Nijkerk zijn er maandagavond net niet in geslaagd om de kwartfinales van de beker te bereiken.

Goed blok

Een schande was dat niet, omdat het het op moest nemen tegen het dit seizoen onaantastbare Epe VR1. Met in het achterhoofd dat voor de competitie met 9-0 was verloren, koos trainer Mirsad Abdulovic voor een wat behoudender tactiek. De compacte speelwijze pakte goed uit van de Spartanen. Het team moest pas in de slotfase buigen voor de dames uit Epe.

Zoals verwacht pakte Epe vanaf de aftrap het initiatief. Het probeerde er combinerend doorheen te komen, maar dit bleek lastig, omdat Sparta Nijkerk een goed blok vormde en gokte op snelle uitbraken, waardoor de Epe verdediging steeds alert moest blijven.

Kansjes waren er wel voor Epe; zo ging een fraaie kopbal van de Epe aanvoerdster via de lat over. Verder waren het vooral schoten vanuit de 2e lijn, maar keepster Hanna Kuijvenhoven keepte een erg goede wedstrijd en wist haar doel voor rust schoon te houden.
Rust 0-0.

Voorsprong duurde maar even

Na rust voerde Epe zoals verwacht de druk en het tempo wat op. Maar hiermee kwam er ook meer ruimte voor de snelle counters van Sparta Nijkerk. Dit leverde in de 53e minuut de eerste grote kans op; Lieke van de Grootevheen schoot de bal van grote afstand op de kruising. Epe was gewaarschuwd en Sparta Nijkerk kreeg steeds meer het gevoel dat er iets te halen viel.

Dat het in de 64e minuut zelfs op voorsprong kwam door een vrije trap van Jivika van Loenen maakte veel emoties los. Helaas was de voorsprong maar van korte duur; 2 minuten later werd een corner door een Epe speelster onhoudbaar binnen gekopt. Vervolgens kreeg Epe een penalty toegewezen na hands in het strafschopgebied. Deze werd echter naast geschoten, waardoor de spanning in de wedstrijd bleef.

Het einde van de wedstrijd naderde en een penaltyreeks zou de ultieme beloning geweest zijn voor Spart Nijkerk. Helaas dacht Epe daar anders over en werd het in de 84e alsnog 2-1 toen een klutsbal tergend langzaam het doel in rolde. Grote opluchting bij Epe, dat 2 minuten later ook nog de 3-1 scoorde en zich dus op mag maken voor de kwartfinale van de beker.

Een spannende, sportieve wedstrijd met een uiteindelijk verdiende overwinning voor de dames uit Epe, maar Sparta Nijkerk mag zeker trots zijn op de vertoonde strijdlust en het gedisciplineerde spel.

Nu het voor de beker uitgeschakeld is kan het zich volledig concentreren op de competitie, die aanstaande zaterdag 11 februari hervat zal worden met een thuiswedstrijd tegen VVOP VR1, om 12:30 uur op de Ebbenhorst.