Walk Inn Boys omzeilt lastige klip

HARDENBERG – De zaalvoetballers van Walk Inn Boys speelden woensdag tegen HHC, dat de hekkensluiter is in de Topklasse E.

Desondanks heeft Walk Inn Boys het altijd lastig in Hardenberg, maar zo niet bij deze ontmoeting.

De Nijkerkse formatie speelde erg sterk in de eerste helft en stond binnen tien minuten met 0-3 voor. Het krachtsverschil bleef ook gedurende de eerste helft gehandhaafd en zo ging Walk Inn Boys de rust in met een 0-5 voorsprong. In de tweede helft gooide HHC het over een andere boeg en zette veel druk naar voren waarbij ook de fysieke kracht werd gebruikt.

Walk Inn Boys had het moeilijker en ging teveel mee in dit speltype. Na een doelpunt over en weer leek er bij een 1-6 stand niets aan de hand. HHC kwam terug tot 3-6 mede omdat Walk Inn Boys een aantal grote kansen liet liggen. In verdedigend opzicht was Walk Inn Boys te laconiek in de tweede helft en zo kon het gebeuren dat de eindstand slechts 5-7 was in het voordeel van de Nijkerkers waar een veel ruimere zege tot de mogelijkheden behoorde.